• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας και πολιτικής ευθύνης από την εξέταση Μυλωνάκη στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΑγροτικάΚοινωνίαΠολιτική

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας και πολιτικής ευθύνης από την εξέταση Μυλωνάκη στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Τελευταία ενημέρωση: 18 Δεκεμβρίου 2025 13:23
papadopoulou
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις κυβερνητικές αποφάσεις, τις ευθύνες για το χάος στις πληρωμές των αγροτών και τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου ανέδειξε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, κατά την εξέταση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Γεωργίου Μυλωνάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

- Διαφήμιση -

Ο Ανδρέας Πουλάς έθεσε ευθέως το ερώτημα γιατί ο κ. Μυλωνάκης δεν κλήθηκε εξαρχής ως μάρτυρας από τη Νέα Δημοκρατία, παρότι κρίθηκε από σύσσωμη την Αντιπολίτευση ως κομβικό πρόσωπο. Η καθυστερημένη παρουσία του στην Επιτροπή, σε αντίθεση με άλλους Υπουργούς που εξετάστηκαν κανονικά, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά ερωτήματα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η παραδοχή του κ. Μυλωνάκη ότι η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτέλεσε αποκλειστικά απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και όχι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για κρίσιμη ομολογία που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια δομική αλλαγή χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός δημόσιος διάλογος και χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα το περιβόητο “action plan” που επανειλημμένα ζητά η Αντιπολίτευση.

Παράλληλα, αναδείχθηκε το μείζον ζήτημα των 160 εκατ. ευρώ αδιάθετων κονδυλίων, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ΑΦΜ βρίσκονται σε καθεστώς ελέγχου, χωρίς η κυβέρνηση να είναι σε θέση να απαντήσει ποιοι τελικά στερήθηκαν αυτές τις ενισχύσεις και με ποια κριτήρια.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές ήταν οι αναφορές στη συνάντηση της 21ης Ιουνίου 2024, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και των εταιρειών Cognitera και Neuropublic, για το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Μυλωνάκης παραδέχθηκε ότι υπήρξαν σοβαρές εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τις πληρωμές των αγροτών, χωρίς ωστόσο να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες για τα επαναλαμβανόμενα φιάσκα στις πληρωμές.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δήλωσε άγνοια για το ποιος ευθύνεται για τις πρόσφατες καθυστερήσεις στις πληρωμές, γεγονός που εντείνει την εικόνα διοικητικής ασυνεννοησίας και έλλειψης πολιτικού ελέγχου.

Τέλος, προκαλεί εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι ο κ. Μυλωνάκης ζήτησε ενημερωτικό σημείωμα μόνο από συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι από πρώην Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι είχαν την πολιτική ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ σε κρίσιμες περιόδους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να πιέζει θεσμικά για πλήρη διαφάνεια, λογοδοσία και ουσιαστικές απαντήσεις. Οι αγρότες και η ελληνική κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων και για τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια στις αγροτικές πληρωμές.

Δείτε εδώ το βίντεο: https://youtu.be/dPr87KgBvZY

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα στην Κόρινθο
Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από την παραλία της Νέας Κίου
Ευχαριστεί…εκ των προτέρων ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος!
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 13χρονος
TAGGED:Ανδρέας Πουλάς
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Κακοκαιρία: Σε Red Code η χώρα, ήχησε το 112 – Ποτάμια οι δρόμοι στην Αττική – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
Καιρός
Κακοκαιρία: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική – Σφοδρή βροχόπτωση
Καιρός
Καιρός: Έρχεται δύσκολο διήμερο με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός
Κακοκαιρία: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΑυτοδιοίκησηΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΚοινωνίαΝαύπλιο

Ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για το νερό ύδρευσης

24 Φεβρουαρίου 2026
ΑθλητικάΚοινωνίαΝαύπλιοΠΑΙΔΙΠολιτισμός

Βράβευση της Σοφίας Καλισκάμη από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

10 Φεβρουαρίου 2026
ΑργολίδαΚοινωνίαΝαύπλιο

Δήμος Ναυπλιέων: Ημερίδα για την παραβατικότητα των ανηλίκων στο διαδίκτυο

22 Μαΐου 2024
FeaturedΑλληλεγγύηΕιδήσειςΚοινωνίαΟικονομία

Μητσοτάκης: Από τις 11 Δεκεμβρίου το «Καλάθι των Χριστουγέννων» – Επεκτείνεται σε έξι κατηγορίες προϊόντων

10 Δεκεμβρίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?