Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Καλαμάτας γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων και σας προσκαλεί όλους!
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

12:00 – 15:00
Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων – Ιστορικό Δημαρχείο

Γευστική εμπειρία με δοκιμή προϊόντων & δικτύωση παραγωγών με επαγγελματίες του τουρισμού.

19:00
Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Τουρισμού της Καλαμάτας από τον Καθηγητή κ. Σωτήριο Βαρελά.

Ζωντανό debate με τρεις βασικούς εκπροσώπους της τουριστικής εμπειρίας – έναν παραγωγό, έναν σεφ και έναν ξενοδόχο. Συζήτηση για τοπικότητα, βιωσιμότητα & αυθεντικότητα στον τουρισμό.

Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Overview Through Rubbish & Art με live ολοκλήρωση εικαστικής παρέμβασης από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Karbit και τον Καλαματιανό καλλιτέχνη Κώστα Λούζη “Σκιτσοφρενής“, με μουσική συνοδεία από τη σχολική μπάντα Surf in Black. Το έργο αναδεικνύει ζητήματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωσιμότητας, με έμφαση στη διαχείριση αποβλήτων στη Μεσόγειο.
Ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια μέρα αφιερωμένη στον τουρισμό, την παράδοση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Καλαμάτας.