• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Βάζουν «κόφτη» μαθητών στο Ολοήμερο! Οδηγούν σε αδιέξοδο τους γονείς για να «εξοικονομήσουν» εκπαιδευτικούς!
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Βάζουν «κόφτη» μαθητών στο Ολοήμερο! Οδηγούν σε αδιέξοδο τους γονείς για να «εξοικονομήσουν» εκπαιδευτικούς!

Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2025 09:17
papadopoulou
Μοιράσου το
4 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με την Εγκύκλιο (115075/18-9-25) που στάλθηκε στα σχολεία στις 18/9/2025, σχετικά με τη φοίτηση των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να περιορίσει και να «περικόψει» τους μαθητές του ολοήμερου προγράμματος.

- Διαφήμιση -

Ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάιο και οι μετεγγραφές των μαθητών το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, στη νέα εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘΑ καλεί Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους να ζητήσουν ξανά αιτήσεις από τους γονείς /κηδεμόνες και να προτεραιοποιήσουν τη συγκρότηση τμημάτων με βάση στοιχεία που θα «δικαιολογούν» τη φοίτησή μαθητών στα ολοήμερα τμήματα (όπως αν είναι εργαζόμενοι οι δυο γονείς, αν οι οικογένειες είναι μονογονεϊκές, αν είναι άνεργοι, αν ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες).

Ο στόχος είναι σαφής. Να προβούν οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες/οι των Νηπιαγωγείων στη συγκρότηση εκ νέου ολοήμερων τμημάτων με τις παραπάνω προϋποθέσεις, χωρίς να υπολογίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Την ίδια στιγμή αναθέτουν ακόμα μια γραφειοκρατική ευθύνη για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών εγγράφων στους διευθυντές και προϊσταμένες των σχολείων. Δεν τους φτάνει ο όγκος διοικητικής δουλειάς και ο καθημερινός καταιγισμός εγγράφων που έχουν να διεκπεραιώνουν για να λειτουργούν στοιχειωδώς τα σχολεία, τους επιφορτίζουν με ακόμα μια «ευθύνη» που τελικά στοχεύει να «αποκλείσει» παιδιά από το ολοήμερο σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να «καταργήσει» το δικαίωμα φοίτησης των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα, όπως ορίζεται από το ίδιο το προεδρικό διάταγμα (ΠΔ 79/2017) και από την εγκύκλιο Λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2025-2026, που ορίζει με σαφήνεια ότι γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο χωρίς προϋποθέσεις. Επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα των παιδιών να παραμείνουν στο σχολείο τους, να στηρίζονται και να μελετούν τα μαθήματά τους, να συνεχίζουν το σχολικό πρόγραμμα. Επιπλέον αδιαφορεί για τον οικογενειακό και επαγγελματικό προγραμματισμό των οικογενειών που θα αναγκαστούν να ψάχνουν πού θα αφήσουν τα παιδιά τους καθημερινά μετά τις 13.15.

Είναι ξεκάθαρο ότι και με αυτή τη μεθόδευση, η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, που «ψάχνουν» εδώ και μέρες τι φταίει για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και στοχοποιούν τις γυναίκες-μητέρες συναδέλφισσες, επιδιώκουν να μην καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις και τα χιλιάδες κενά της εκπαίδευσης στη Β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών, να μην στελεχώσουν τμήματα και ολοήμερα με εκπαιδευτικούς, να κόψουν από παντού, γιατί τελικά και το ολοήμερο θεωρείται κόστος όπως συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Τέρμα στην κοροϊδία και την εξαπάτηση! Βάζουμε φρένο στην πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, που εμπορευματοποιεί κι άλλο το δημόσιο σχολείο, που στέλνει τους μαθητές βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα και αναγκάζει τους γονείς να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω την απαράδεκτη εγκύκλιο. Κανένας μαθητής/τρια να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα τμήματα!

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους γονείς διεκδικούμε:

– Να γίνουν εδώ και τώρα όλες οι προσλήψεις της β΄ φάσης για τα κενά σε γενικό- ειδικό εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των μαθητών και των σχολικών μονάδων.

Ενημερώνουμε τους γονείς, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και την Ένωση τους, συζητάμε στους Συλλόγους Διδασκόντων και προχωράμε συντονισμένα σε κινητοποιήσεις.

Οι μαθητές μας και οι γονείς τους δεν είναι αριθμοί.

Διεκδικούμε σχολείο σύγχρονο, δημόσιο με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής!

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ την 1η Οκτώβρη στην Πανεργατική Απεργία.

 

 

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: Κρίσιμα ερωτήματα για τις ΚΥΑ και τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ στον πρώην Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη
Η ανθρωπιά σε μια εικόνα: Ο νεαρός που έσωσε πρόβατο από τις φλόγες στην Πάτρα, αγκαλιά πάνω σε μηχανάκι
Έξαλλη παπαδιά τα έκανε λαμπόγυαλο σε πανηγύρι – Κατηγορούσε τον ιερέα για απιστία
Γ. Διδασκάλου: «Η παραίτησή μου δεν συνδέεται με την υπόθεση της Πολεοδομίας»
Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
TAGGED:Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες
Καιρός
Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και «βουτιά» του υδραργύρου – Πότε και πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
Καιρός
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο
Καιρός
Καιρός: Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΕλλάδαΚοινωνίαΥγεία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέσπασε δύο διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2025

19 Νοεμβρίου 2025
Ελλάδα

Θρήνος στο Αλιβέρι για το ζευγάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα – Είχαν τρία παιδιά

30 Αυγούστου 2025
Ελλάδα

Φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Εκκένωση χωριών, ζημιές σε σπίτια και δύο συλλήψεις για ηλεκτροσυγκόλληση στο δάσος

23 Ιουλίου 2025
FeaturedΕιδήσειςΕκπαίδευσηΠελοπόννησος

“Αυλαία” για την Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Πελοπόννησο

16 Δεκεμβρίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?