• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με “Απεριόριστη Ανάσα” και μια Μυστική Αποστολή
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με “Απεριόριστη Ανάσα” και μια Μυστική Αποστολή

Τελευταία ενημέρωση: 8 Σεπτεμβρίου 2025 14:05
parapolitika
Μοιράσου το
5 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

- Διαφήμιση -

Απεριόριστη Ανάσα διεκδικούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης και μας προσκαλούν να ενημερωθούμε για την πιο συχνή κληρονομική νόσο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη νόσο, που πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς παγκοσμίως. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 φορείς της νόσου, ενώ κάθε εβδομάδα γεννιέται 1 παιδί που πάσχει από Κυστική Ίνωση.

Η Κυστική Ίνωση προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Οι ασθενείς αφιερώνουν καθημερινά 3-4 ώρες στις θεραπείες τους, ενώ σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές μπορεί να οδηγήσουν στη μεταμόσχευση πνευμόνων ως μοναδική λύση επιβίωσης.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης είναι για εμάς υπενθύμιση της καθημερινής μάχης που δίνουμε όλοι οι ασθενείς, αλλά και της δύναμης που έχουμε όταν ενωνόμαστε για τον κοινό μας αγώνα για Απεριόριστη Ανάσα. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης με 42 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας και αγώνα συνεχίζει να στέκεται δίπλα σε κάθε ασθενή και οικογένεια με ενσυναίσθηση, ελπίδα και συλλογική δύναμη. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας στηρίζουν σε αυτό το ταξίδι ζωής”, αναφέρει η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος εστιάζει στην πρόληψη, την ενημέρωση για την Κυστική Ίνωση, αλλά και στην ενδυνάμωση των νέων γενιών, μέσα από την εκπαιδευτική εκστρατεία “Μυστική Αποστολή: K.I.”.

Πρόκειται για τη συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος που ξεκίνησε ο Σύλλογος τον Δεκέμβριο του 2023 με τη δημιουργία της πρώτης έκδοσης του διαδραστικού παιδικού βιβλίου «Μυστική Αποστολή: K.I.» για παιδιά με Κυστική Ίνωση, με στόχο την βελτίωση της αυτοδιαχείρισης της νόσου. Δείτε την 1η έκδοση του βιβλίου εδώ.

Η εκστρατεία επεκτείνεται πλέον στο ευρύ παιδικό κοινό με μια ολοκληρωμένη σειρά από νέες δράσεις:

«Η Μυστική Αποστολή Κ.Ι.2 είναι μια εκπαιδευτική πρόκληση: ένα δυναμικό εργαλείο με διαδραστικά παιχνίδια, ερωτήσεις, μουσική και οδηγίες για εκπαιδευτικούς.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να μεταμορφώνουν τις ανησυχίες και τα πεισματικά “όχι” σε δύναμη, ουσιαστικές σχέσεις και εκείνο το “γιατί όχι;” που ανοίγει δρόμους εκεί όπου πριν έβλεπαν αδιέξοδα.

Με οδηγούς τον Κίρι και τη Χλόη, μια σειρά αποστολών ξυπνούν τη δημιουργική φαντασία κάθε “μυστικού πράκτορα” της Κ.Ι. και τον οδηγούν σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή, ξεδιπλώνονται οι Κρυφές Ικανότητες που όλοι κρύβουμε μέσα μας», δηλώνει η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, Λιάνα Δενεζάκη.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ενισχυθεί η ενσυναίσθηση, η αποδοχή και η ψυχική ενδυνάμωση όλων των παιδιών, μετατρέποντας την εμπειρία της Κυστικής Ίνωσης σε ένα μάθημα ζωής, αλληλεγγύης και φαντασίας.

«Η “Μυστική Αποστολή: K.I.” ξεκίνησε μέσα από την καρδιά της κοινότητας της Κυστικής Ίνωσης. Γεννήθηκε από τις προσωπικές μας εμπειρίες, τα αναπάντητα ερωτήματα της παιδικής μας ηλικίας και την ανάγκη να δώσουμε στους σημερινούς μικρούς ασθενείς όσα εμείς δεν είχαμε: φωνή, κατανόηση, ελπίδα. Ως ασθενής που μεγάλωσε με Κυστική Ίνωση, ξέρω καλά τι σημαίνει να κουβαλάς σιωπηλά τις δυσκολίες σου. Με αυτή την εκστρατεία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά, αλλά και να τους δώσουμε εργαλεία που θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν τη δύναμη της “Απεριόριστης Ανάσας”. Αυτή που θα τα κάνει να ανακαλύψουν ότι μέσα τους υπάρχει η ανθεκτικότητα και το θάρρος για να αντιμετωπίσουν κάθε “αποστολή” που θα τους φέρει η ζωή», αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Σπίνου.

Η Κωνσταντίνα Γιαννάκη, Αντιπρόεδρος Συλλόγου και μητέρα του 10χρονου Αργύρη με Κυστική Ίνωση αναφέρει: «Είναι συγκινητικό να βλέπεις ένα παιδί με Κυστική Ίνωση να διαβάζει μια ιστορία που του μοιάζει, να χαμογελά και να λέει: “Αυτό είναι και το δικό μου ταξίδι”. Μέσα από αυτή την εκστρατεία, κάθε παιδί – ασθενής ή μη – μαθαίνει ότι δεν είναι μόνο του, ότι κάθε δυσκολία μπορεί να γίνει πηγή δύναμης και ότι η αποδοχή ξεκινάει από την τάξη», αναφέρει.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ευχαριστεί θερμά τον Πλατινένιο Χορηγό Vertex Pharmaceuticals της Εκπαιδευτικής Εκστρατείας “Μυστική Αποστολή: K.I.”, καθώς και τους αρχικούς υποστηρικτές Special Therapeutics, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, PrintServe για την έμπρακτη στήριξή τους στην εκπαιδευτική και κοινωνική διάσταση της υγείας, δίνοντας ανάσα και γνώση στις επόμενες γενιές.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

4 είδη άσκησης μπορεί να είναι “φάρμακο” για τη διαχείριση της αϋπνίας
«Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»: Η εκστρατεία του ΕΟΦ για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα
«Υγιής Γήρανση» την Κυριακή στο Κουτσοπόδι
10 σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν άνοια
Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Έως τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Καιρός
Ισπανία: Έσπασε ρεκόρ η θερμοκρασία στην Ανδαλουσία – Πάνω από 45 βαθμούς Κέλσιου
Καιρός
Καιρός: Πού θα χρειαστούμε ομπρέλα – Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο
Καιρός
Κολυδάς: «Πρώιμο φθινόπωρο» – Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΚοινωνίαΣαν ΣήμεραΥγεία

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων

11 Οκτωβρίου 2025
Υγεία

11 τροφές που μειώνουν τη φλεγμονή με φυσικό τρόπο

4 Αυγούστου 2025
ΑργολίδαΕιδήσειςΥγεία

Καμία ανοιχτή μαζική δειγματοληψία από την ΚΟΜΥ Αργολίδας

4 Απριλίου 2025
Υγεία

Έσπασε ο γενετικός «κύκλος του τρόμου»: Οκτώ οικογένειες απέκτησαν υγιή παιδιά από τρεις γονείς χωρίς μιτοχονδριακή νόσο

17 Ιουλίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?