• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Πρύτανης Πανεπιστημίου Πάτρας: «Από 20.000 φοιτητές που θα διαγράφονταν, 850 ενδιαφέρθηκαν να συνεχίσουν»
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
Ελλάδα

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πάτρας: «Από 20.000 φοιτητές που θα διαγράφονταν, 850 ενδιαφέρθηκαν να συνεχίσουν»

Τελευταία ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2025 15:35
parapolitika
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

- Διαφήμιση -

«Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι περίπου σε 10 με 15 χρόνια από τώρα θα έχουμε 80.000 θέσεις στα πανεπιστήμια και οι υποψήφιοι θα είναι γύρω στους 50.000. Καταλαβαίνετε ότι 30.000 θέσεις θα μείνουν κενές στα ελληνικά πανεπιστήμια και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να το συζητήσουμε όσο είναι καιρός» τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, για το δημογραφικό και τις κενές θέσεις στα έδρανα των ΑΕΙ που πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο.  

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο το έχουμε αγνοήσει. Χρειάζονται πολιτικές ενίσχυσης των νέων ανθρώπων, της οικογένειας και των παιδιών. Ξέρετε, όταν κλείνουν σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, αυτό το φαινόμενο μετά από λίγα χρόνια μεταφέρεται στο πανεπιστήμιο.

Χρειάζεται τα πανεπιστήμια, οι πρυτανικές αρχές και η πολιτεία να συζητήσουν σοβαρά την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και να απαντήσουμε όλοι μαζί πόσα πανεπιστήμια χρειάζεται η χώρα και πόσα πανεπιστήμια μπορεί να χρηματοδοτήσει ικανοποιητικά, έτσι ώστε να μπορούν να είναι βιώσιμα και ισχυρά στην παγκόσμια σκηνή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.

«Εμείς είμαστε το μοναδικό πανεπιστήμιο στη χώρα που κάναμε μια μεγάλη έρευνα, η οποία λέει το εξής, θα διαγράφονταν 20.000 φοιτητές μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Τώρα παίρνουν παράταση με τον καινούργιο νόμο. Από αυτούς, επικοινωνήσαμε μαζί τους, μόνο οι 850 ενδιαφέρθηκαν να συνεχίσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Θεωρώ ότι η παρέμβαση η νομοθετική που έκανε η πολιτεία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς τους περίπου 850 να τελειώσουν. Να σας πω ότι εμείς είμαστε ένα πανεπιστήμιο που λειτουργήσαμε το 1966. Έχουμε εγγεγραμμένους που δεν έχουν τελειώσει από εκείνα τα χρόνια.

Δηλαδή πρέπει να δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όλους όσους προσπαθούν τα τελευταία δύο τρία χρόνια, λέω εγώ, έτσι ώστε να τελειώσουν και να κλείσουμε με αυτό το θέμα, το οποίο δεν τιμά τα ελληνικά πανεπιστήμια. (…)

«Εμείς επίσης, κάναμε και μία κοινωνιολογική έρευνα γιατί υπάρχουν λιμνάζοντες φοιτητές. Έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, τα έχουμε δώσει στην Πολιτεία. Επαγγελματικός προσανατολισμός, η οικογένεια, τα πανεπιστήμια, ξέρουν ποια είναι τα προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Ή θα λύσουμε το πρόβλημα και θα έχουμε ισχυρά και βιώσιμα πανεπιστήμια ή η βιολογία θα αφήσει τον καιρό και θα σαπίσουν» υπογράμμισε ο κ. Μπούρας.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο Μαξίμου – Ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες – Από πότε θα αποδίδεται αυτόματα
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή! Μην μένεις θεατής…
Κίνηση τώρα: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – «Κολλημένοι» οι οδηγοί
Φωτιά στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα, επιχειρούν εναέρια μέσα
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός
Πιο θερμός προβλέπεται ο Οκτώβριος – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα
Καιρός
Αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες
Καιρός
Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και «βουτιά» του υδραργύρου – Πότε και πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

Ελλάδα

Τα αναπάντητα ερωτήματα μετά το σοβαρό τροχαίο με την Porsche στη Θεσσαλονίκη – Τι λένε οι δικηγόροι της 45χρονης

30 Αυγούστου 2025
ΕλλάδαΚοινωνίαΠολιτισμός

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας

11 Ιουλίου 2024
Ελλάδα

Κύθηρα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω των ισχυρών ανέμων – Ριπές έως 9 μποφόρ

29 Ιουλίου 2025
FeaturedΕιδήσειςΕλλάδαΕργασίαΚοινωνία

ΥΠΕΣ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π

12 Οκτωβρίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?