Η αυγουστιάτικη έξοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με την κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και οδικούς άξονες να καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη. Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα αναζητώντας στιγμές ξεκούρασης και διακοπών σε νησιά και παραθαλάσσιους προορισμούς.
Στην Αττική, τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια με πληρότητα, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών έχουν προστεθεί έκτακτα λεωφορεία. Σύμφωνα με στοιχεία τουριστικών πρακτόρων, η φετινή ζήτηση εμφανίζεται «ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι».
Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη σε μεγάλο βαθμό, αναζητώντας δροσιά και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.
Τα λιμάνια της Αττικής αποτελούν βασικό σημείο αναχώρησης για χιλιάδες ταξιδιώτες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, την Παρασκευή 1η Αυγούστου:
Από τη Ραφήνα απέπλευσαν 13 πλοία με 10.417 επιβάτες
Από το Λαύριο αναχώρησαν 13 πλοία με 4.458 επιβάτες
Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 52 δρομολόγια με 11.119 επιβάτες
Από το λιμάνι του Πειραιά καταγράφηκαν 25 αναχωρήσεις πλοίων που μετέφεραν 32.140 επιβάτες
Για σήμερα, Σάββατο 2 Αυγούστου, η κίνηση αναμένεται να παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τις λιμενικές αρχές να συνιστούν στους ταξιδιώτες να προσέρχονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση, ώστε να αποφευχθεί συμφόρηση και καθυστερήσεις.

