Σήμερα το πρωί, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ειδοποιήθηκε από το Άστυνομικό Τμήμα Άργους σχετικά με περιστατικό εγκατάλειψης ιπποειδούς στον περιφερειακό δρόμο Νέας Κίου – Άργους. Το ζώο είχε αφεθεί σε σημείο που εγκυμονούσε σοβαρό κίνδυνο τόσο για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος όσο και για τον περαιτέρω τραυματισμό του.
Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, ο Δήμος φρόντισε για τη μεταφορά του ζώου σε κατάλληλο χώρο, διασφαλίζοντας συνθήκες ευζωίας και ασφάλειας.Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρία Πάνου για το ενδιαφέρον και την φιλοξενία του ιπποειδούς, μέλος του Συλλόγου «Άδέσποτοι Ναυπλίου», καθώς και τους κυρίους Ιωάννη Παπακωνσταντίνου και Χρήστο Κωστάκη για τη σημαντική και αφιλοκερδή συνεισφορά τους στη μεταφορά του ζώου.
Θερμές ευχαριστίες επίσης και στην Ομάδα ΔΙ.ΆΣ. Άργους για την πολύτιμη συμβολή της.Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη ζώων αποτελεί ποινικό αδίκημα. Καλούμε τους πολίτες, όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, να τα καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Μαρία Ζουλούμη
Εντεταλμένη Σύμβουλος για τα Άδέσποτα Ζώα
ΓΡΆΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ