Στην 165η Σύνοδο Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Πτωχός – ασφάλεια, δημοκρατία και ο ρόλος των Περιφερειών.
Η ατζέντα περιελάμβανε:
🔹Ζητήματα ασφάλειας και άμυνας σε όλα τα επίπεδα: εξωτερικό, εσωτερικό, ενεργειακό, διατροφικό, πληροφοριακό και οικονομικό.
🔹Συζήτηση για την πολιτική διεύρυνση, όπου αναδείχθηκαν τα θετικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας και οι αρχές που πρέπει να τη διέπουν.
🔹Ενίσχυση της τοποκεντρικής ανταγωνιστικότητας, με αναφορές στον ρόλο των Περιφερειών και την Έκθεση Λέτα.
🔹Ενίσχυση της πολιτικής συνοχής και έμφαση στην ανάγκη για ουσιαστική αποκέντρωση και ενίσχυση της περιφερειακής φωνής.
🔹Ψήφισμα υπέρ της δημοκρατίας στην Τουρκία.
«Θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμη την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών μέσα από την τοποκεντρική ανταγωνιστικότητα, διότι εκεί χτίζεται η Ευρώπη από τη βάση της», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
