Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται προ των πυλών αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει με τι καιρό θα κάνουμε κούλουμα και θα πετάξουμε χαρταετό. Οι μετεωρολόγοι στις προγνώσεις τους για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας κάνουν λόγο για κανονικές θερμοκρασίες, χωρίς να λείπουν οι βροχές σε κάποιες περιοχές της χώρας ενώ άλλοι βλέπουν κρύο και βροχοπτώσεις.
Κολυδάς: Νοτιάδες ως την Παρασκευή
Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για βροχές ως την Παρασκευή. «Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες έως την Παρασκευή, ενώ αργότερα θα στραφούν σε βορείους με εντάσεις όχι πάνω από 4 με 5 μποφόρ. Βροχές θα εκδηλωθούν έως την Παρασκευή στα δυτικά τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα».
Τσατραφύλλιας: Τα δύο πρόσωπα του καιρού
Για δυο πρόσωπα στον καιρό μιλάει ο Γιώργος Τσατραφύλιας σημειώνοντας πως μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν νοτιάδες και αρκετές βροχές. Παραθέτει μάλιστα χάρτες συσσωρευμένης βροχόπτωσης από δύο έγκριτα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα, επισήμανε ότι «η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο».Αναφορικά με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, τονίζει ότι από το Σάββατο και μετά έρχονται πάλι κρύα, βοριάδες και τα χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα».
Μαρουσάκης: Βροχές και κρύο την Καθαρά Δευτέρα
Άστατο καιρό βλέπει την Καθαρά Δευτέρα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. «Το Σάββατο θα είναι μία ημέρα με λίγες γενικά βροχές, βελτιωμένος ο καιρός. Την Κυριακή της Αποκριάς φαίνεται ότι θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές, θα έχουμε όμως κάποιες βροχές. Ο καιρός μας τα χαλάει από την Καθαρά Δευτέρα, όπου θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία, και έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας για να μας δώσει βροχές. Κάποιες περιοχές την Καθαρά Δευτέρα θα έχουν αρκετές βροχές ενώ η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρεί», σημείωσε ο μετεωρολόγος.