• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Με εκβιασμούς και ανακρίβειες, δεν πρόκειται να σταματήσει η ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον τόπο μας
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Με εκβιασμούς και ανακρίβειες, δεν πρόκειται να σταματήσει η ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον τόπο μας

Τελευταία ενημέρωση: 8 Φεβρουαρίου 2025 17:58
parapolitika.ts
Μοιράσου το
6 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με εκβιασμούς και ανακρίβειες, δεν πρόκειται να σταματήσει η ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον τόπο μας

Ο κ. Χαλκίδης Θεόδωρος σε ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο Facebook, σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τα γεγονότα παραποιημένα και κατ’ όπως τον συμφέρει.

- Διαφήμιση -

 

Συγκεκριμένα, η αλήθεια είναι ότι πριν από τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ερμιονίδας ολοκλήρωσαν σχεδόν όλες τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, περίπου 8.000 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου.

 

Είχε απομείνει μόνο η απαλλοτρίωση μίας μικρής έκτασης 102 τετραγωνικών μέτρων, ιδιοκτησίας του κ. Χαλκίδη Θεόδωρου.

 

Σημειωτέον ότι ο παράδρομος της Περιφερειακής Οδού Κρανιδίου, ο οποίος περνάει μπροστά από την επιχείρηση του κ. Χαλκίδη, είναι απαλλοτριωμένος από το 1984 και αυτά τα επίμαχα 102 τετραγωνικά μέτρα που έπρεπε να απαλλοτριωθούν, αφορούν διαφορετικό σημείο κατασκευής του έργου.

 

Την περίοδο εκείνη, έγινε για το θέμα σύσκεψη στο Ναύπλιο, στο γραφείο της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Καχριμάνη Κωνσταντίνας, παρουσία του τότε Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Μαλτέζου Γιάννη, του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου Γιάννη, του εργολάβου του έργου κ. Χρονόπουλου Βασίλη, της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Καρανικόλα Σάνας και του κ. Χαλκίδη Θεόδωρου, μαζί με τον μηχανικό του.

 

Ο κ. Χαλκίδης ενώπιον όλων των παρισταμένων, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να απαλλοτριωθεί αυτή η μικρή έκταση των 102 τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας του και την παραχωρεί δωρεάν προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου του κόμβου, αρκεί ο εργολάβος να εκτελούσε χωρίς αμοιβή ορισμένες εργασίες στην έκταση όπου στεγάζεται η επιχείρηση του κ. Χαλκίδη και τις οποίες επιθυμούσε ο ίδιος να γίνουν.

 

Πράγματι το έργο ξεκίνησε κανονικά πριν από περίπου τρία χρόνια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην επίμαχη έκταση των 102 τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας του κ. Χαλκίδη και ταυτόχρονα ο εργολάβος έκανε δωρεάν όλες τις εργασίες τις οποίες επιθυμούσε ο κ. Χαλκίδης να γίνουν στην έκταση όπου στεγάζεται η επιχείρησή του.

 

Και ενώ επί τρία χρόνια ο κ. Χαλκίδης έβλεπε επί καθημερινής βάσης το έργο να εκτελείται κανονικά, θυμήθηκε σήμερα λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, ότι καταπατήθηκε η ιδιοκτησία του!!!

 

Καλά, ξέχασε ο κ. Χαλκίδης αυτά που είπε ενώπιον όλων των αρμοδίων στην σύσκεψη του Ναυπλίου;

 

Όταν εκτελούσε ο εργολάβος τις εργασίες στα επίμαχα 102 τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκτησίας του, γιατί τότε ο κ. Χαλκίδης δεν αντέδρασε;

 

Αντιθέτως, το μόνο που έκανε ήταν να ζητά όλο και περισσότερες εργασίες να γίνουν δωρεάν στην έκταση όπου στεγάζεται η επιχείρησή του, όπως μπαζώματα, ασφαλτοστρώσεις κ.λπ..

 

Είναι ολοφάνερο λοιπόν, ότι σήμερα προσπαθεί να εκβιάσει καταστάσεις με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο και εξώδικα, με τα οποία ζητά για αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό των 122.000,00€ για 102 τετραγωνικά μέτρα!!!

 

Και το χειρότερο όλων είναι, ότι προσπαθεί χωρίς ντροπή να εκμεταλλευτεί το θάνατο δύο νέων παιδιών από τροχαίο δυστύχημα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον εν λόγω κόμβο και έγινε δύο χιλιόμετρα πιο μακριά.

 

Ακόμα, ο κ. Χαλκίδης γνωρίζει πολύ καλά, ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο πιστοποιημένος Εκτιμητής εκτίμησε το ποσό της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση των 50 τετραγωνικών μέτρων για την οποία υπάρχει εκ’ του Νόμου υποχρέωση αποζημίωσης στα 900,00 €.

 

Σημειωτέον ότι για τα υπόλοιπα 52 τετραγωνικά μέτρα ο κ. Χαλκίδης δεν δικαιούται αποζημίωση, καθότι με βάση τον Νόμο η ιδιοκτησία του επωφελείται από την κατασκευή του έργου και η αποζημίωση συνυπολογίζεται με αυτό το όφελος.

 

Μάλιστα, τον προηγούμενο χρόνο απαλλοτριώθηκε έκταση 900 περίπου τετραγωνικών μέτρων γειτονικού ιδιοκτήτη με το ποσό των 7.000,00€, διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε παραλείψει να την συμπεριλάβει στις αρχικές απαλλοτριώσεις.

 

Επίσης, οι απαλλοτριώσεις γίνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη συνέχεια ο Δήμος Ερμιονίδας αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη με το ποσό που ορίσθηκε να γίνει η απαλλοτρίωση.

 

Το έργο της κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου έχει ολοκληρωθεί στο επίμαχο σημείο της ιδιοκτησίας των 102 τετραγωνικών μέτρων του κ. Χαλκίδη και σήμερα εκτελείται σε διαφορετικό σημείο, όπου οι εργασίες προχωρούν κανονικά.

 

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ερμιονίδας και αποτελεί ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του Δήμου μας.

 

Με εκβιασμούς και ανακρίβειες, δεν πρόκειται κανείς να σταματήσει την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον τόπο μας, αφού η ολοκλήρωση και παράδοσή του στο οδικό δίκτυο, θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ασφαλέστερη μετακίνηση και εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου Ερμιονίδας.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Επιβεβαίωση των Παραπολιτικών! “Αστακός” η Κίος με ΦΕΚ και μόνιμη δύναμη 30 αστυνομικών!
ΔΥΠΑ: Από αύριο οι αιτήσεις για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς / Ένας μόνο στην Πελοπόννησο!
Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης σπεύδουν στην Ερμιονίδα
1ο Φεστιβάλ “Ανάπλι” – Το πρόγραμμα
Καιρός: Επιδείνωση από την Παρασκευή με δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει τα Χριστούγεννα
TAGGED:Γιάννης ΓεωργόπουλοςΔήμος Ερμιονίδας
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Στρατηγική Εξωστρέφεια και Θεσμική Δικτύωση: Η Εντατική Δραστηριότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Σικυωνίων
Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Κοινωνία Κορινθία
Ορισμός Αντιδημάρχων στον Δήμο Άργους Μυκηνών
Άργος Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
Δήμος Σικυωνίων: «Ακτινογραφώντας» την καταναλωτική συνείδηση με κορυφαίους ειδικούς
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Κοινωνία Κορινθία
Δράση της ΤΟΜΥ Ναυπλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
ΓΥΝΑΙΚΑ Κοινωνία Ναύπλιο Υγεία

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΝαύπλιο

Κατακεραυνώνει την δημοτική αρχή Ορφανού ο Δ.Κωστούρος! Ως εδώ με το παραμύθι σας!!!

10 Φεβρουαρίου 2025
FeaturedΑργολίδαΑστυνομικάΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΚοινωνία

Ιχ παρέσυρε ποδηλάτη στη Ν.Κίο – Μια γυναίκα στο νοσοκομείο

29 Νοεμβρίου 2024
ΑργολίδαΆργοςΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Άργος: Που παρκάρουμε για τη 2η γιορτή της Γκόγκας

22 Φεβρουαρίου 2025
ΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΠελοπόννησος

Σε “νέα εποχή” η Πελοπόννησος!

24 Απριλίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?