Στην Ελλάδα, τα μπλε καβούρια πρωτοεμφανίστηκαν στην Κέρκυρα, το 2019. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο εισβολέα, αλλά πανάκριβο και ιδιαίτερα νόστιμο μεζέ
Μπλε καβούρια, τα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πιάστηκαν τη Δευτέρα στα δίχτυα ενός ψαρά από τη Νέα Κίο, στην Αργολίδα.
Τα μπλε καβούρια πρωτοεμφανίστηκαν στην Κέρκυρα το 2019, προερχόμενα από την Ιταλία. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο εισβολέα, γιατί κατατρώει ό,τι βρει μπροστά του, αλλά πανάκριβο και ιδιαίτερα νόστιμο μεζέ.
Στη χονδρική, η τιμή τους στις ΗΠΑ ξεπερνάει τα 90 δολάρια το κιλό. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στους καταναλωτές ο ίδιος ενθουσιασμός και οι ψαράδες με το ζόρι κερδίζουν τα 3-5 ευρώ το κομμάτι.Τα μπλε καβούρια προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα ή τον Ινδικό Ωκεανό και φθάνουν στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
Πηγή: INTIME News