• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Τοποθέτηση Γαβρήλου στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΕιδήσειςΠολιτική

Τοποθέτηση Γαβρήλου στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2025 13:39
parapolitika.ts
Μοιράσου το
5 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο ενός άκρατου νομικού λαϊκισμού,  μια τακτική- καταφύγιο της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, κάθε φορά που η επικαιρότητα την πιέζει. https://www.youtube.com/watch?si=sL31K7fG-HDGSWcF&v=mquPlAeK_Do&feature=youtu.be  

- Διαφήμιση -

Ø  Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, συνεχίζεται

«Με το Άρθρο 41 του Νομοσχεδίου προωθείται η δημιουργία ιατροδικαστικής επιτροπής, που θα κρίνει επί της ουσίας τη δουλειά των άλλων ιατροδικαστών. Λες και το νομικό μας πλαίσιο δεν δίνει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα στον εισαγγελέα να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει, με αντίθετες προσεγγίσεις ιατροδικαστών, μέσω πραγματογνωμόνων ή να βρει την κατάλληλη λύση έτσι ώστε να οδηγηθεί σε συμπεράσματα. Άρα γιατί έρχεται αυτή η ρύθμιση και  μάλιστα όταν τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τα ηχητικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που ξεμπροστιάζουν την Κυβέρνηση και το σύστημα, που προσπάθησε να συγκαλύψει το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών; Αυτό το ερώτημα θέτουμε στην Κυβέρνηση η οποία δεν απαντά, αποδεικνύοντας πως συνεχίζει με σκανδαλώδες τρόπο την τακτική της συγκάλυψης, με συνεχείς παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Ø  Η Κυβέρνηση αποδυναμώνει περαιτέρω το Κράτος Δικαίου

«Η Κυβέρνηση διαφημίζει ότι φέρνει προς κύρωση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1385/2024 για την καταπολέμηση της βίας των γυναικών, όμως το κάνει αναπολεσματικά, κάτω από την πίεση της επικαιρότητας, με έναν ποινικό λαϊκισμό και στην προσπάθειά της να λύσει με επικοινωνιακό τρόπο, μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Αυστηροποιούνται οι ποινές, αλλά δεν γίνονται παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης και προστασίας των θυμάτων. Ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά, υπάρχει ελλειμματική προσπάθεια για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η ΝΔ  αρνείται και πάλι να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να θεσπιστεί στο δικαϊκό μας σύστημα ο όρος «γυναικοκτονία», όχι μόνο για συμβολικούς λόγους αλλά για να διαπαιδαγωγηθεί το σύνολο της κοινωνίας μας για την ιδιαίτερη απαξία που έχει κάθε τέτοιο έγκλημα».

Όπως παρατηρούν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το κράτος δικαίου στη χώρα μας αποδυναμώνεται καθημερινά, με ευθύνη της Κυβέρνησης, αφήνοντας την ελληνική κοινωνία χωρίς το νομικό και δικαϊκό οπλοστάσιο, που πραγματικά χρειάζεται για στήριγμα στους αδύναμους συμπολίτες μας».

 

Ø  Αντιδράσεις από το σύνολο του νομικού κόσμου

«Με το παρόν νομοσχέδιο παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της αναλογικότητας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Υπουργείο, με μια ακόμη αλλαγή στους ποινικούς κώδικες και στην ποινική δικονομία, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον θεσμό της Δικαιοσύνης: υποχρεωτική προσωρινή κράτηση, προσωρινή κράτηση για πλημμελήματα, κατάργηση αναστολής και μετατροπή ποινής, κατάργηση του δικαστικού συμβουλίου σε πολλές περιπτώσεις, παραβίαση δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Η ΝΔ έχει καταφέρει να βάλει απέναντί της όλο τον νομικό κόσμο, δικαστές, δικηγόρους αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι μιλούν για πρόχειρη νομοθέτηση, για έναν υπερσυγκεντρωτισμό και για μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση, όπως τόνισε και η Ένωση Δικαστών. Και αντί ο Υπουργός να απαντήσει με επιχειρήματα, δεν δίστασε ακόμη και να προσβάλει τον Αντιπρόεδρό της μέσα στην Βουλή».

Ø  Καμία πρόβλεψη για στήριξη των Υπηρεσιών Ανηλίκων

«Η παραβατικότητα των ανηλίκων απασχολεί την κοινωνία μας και αποτελεί πια ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Ποια είναι η πρόληψη για τους ανήλικους; Καμία. Μόνο αύξηση των ποινών και επιβολή υπέρογκων προστίμων, λες και αυτό είναι που θα συγκρατήσει τον νέο άνθρωπο για να μην οδηγηθεί σε παραβατικές πράξεις. Στην Πελοπόννησο οι επιμελητές ανηλίκων είναι μόνο δύο και έχουν στην ευθύνη τους τρεις Νομούς- Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία. Πού είναι οι δομές; Πού είναι οι υπηρεσίες που θα μπορέσουν να μπουν και μέσα στην οικογένεια και μέσα στο σχολείο, για να προλάβουν παραβατικές καταστάσεις;»

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

6ο Peloponnese Tourism Academy / Ναύπλιο
Νέες συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα
Γίνονται… σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026
Σχέδιο ψηφίσματος κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Κοσμά Αρκαδίας
Άμεση κινητοποίηση για την υποχώρηση πρανούς στον δρόμο Καστανιάς–Μόσιας από την ΠΕ Κορινθίας
TAGGED:ΒουλήΓιώργος Γαβρήλος
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Δυστύχημα με νεκρό στο δρόμο της Πυργελας
Αργολίδα Άργος Ειδήσεις
Εντυπωσίασε η Ριτα Αντωνοπουλου στο Αργος
Αργολίδα Άργος Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Πελοπόννησος Πολιτισμός
Πτωχος και Μαλτέζος υπέγραψαν για η Νεοκλασική Αγορά του Αργους
Αργολίδα Άργος Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Πελοπόννησος
Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Πού θα σημειωθούν βροχές
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

Κοινωνία

Πάσχα Ελλήνων / Τα ήθη και έθιμα της Λαμπρής

5 Μαΐου 2024
ΑγροτικάΑργολίδαΆργοςΚοινωνία

Συνέλευση του Μπλόκου Αγροτών Αργολίδας

25 Ιανουαρίου 2026
ΕλλάδαΚοινωνίαΚόσμοςΠολιτική

Γ. Μανιάτης: «Η Κυβέρνηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπονομεύει και πάλι τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας»

9 Φεβρουαρίου 2026
ΕιδήσειςΠελοπόννησος

Υπερκάλυψη και ισχυρό ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προσκλήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

16 Σεπτεμβρίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?