• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Reading: Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 11,8 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΑλληλεγγύηΕιδήσειςΕλλάδαΠολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 11,8 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ

Τελευταία ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου 2024 20:12
parapolitika.ts
Μοιράσου το
4 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προβάδισμα 11,8 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Interview για την Politic.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή με ποσοστό 27,1%. Το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 15,3%, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση βρίσκονται στην τρίτη θέση με 8%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας (Κασσελάκης) με 6,6% και η Φωνή Λογικής με 6%. Η Νίκη είναι στο 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,2% και η ΜέΡΑ25 στο 3%.Το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι 6,4%

«Η χώρα βαδίζει σταθερά»

Η αναγωγή της πολιτικής σταθερότητας σε εθνική αναγκαιότητα ήταν από τα βασικά προεκλογικά μηνύματα της ΝΔ, και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (56%) θεωρεί ότι στη χώρα επικρατεί πολιτική σταθερότητα δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα κέρδισε το συγκεκριμένο στοίχημα. Ωστόσο, το 42% των πολιτών που διαφωνούν μαρτυρά ότι υπάρχει ακόμη μια ισχυρή βάση δυσαρέσκειας.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η καρτέλα που δείχνει μια τάση αισιοδοξίας όσον αφορά την πορεία της χώρας. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (60%), σε αντίθεση με το 37% που κρίνει πως κινείται προς τη σωστή, το αντίστοιχο ποσοστό απαισιοδοξίας (72%) παρουσιάζει φθίνουσα πορεία από τον Αύγουστο, και αντίστοιχα αύξουσα τάση το ποσοστό της αισιοδοξίας (από 25% τον Αύγουστο στο 36% τον Νοέμβριο).

«Καλύτερα» στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική – «Χειρότερα» στην Προστασία του Πολίτη

Η έρευνα δείχνει ότι η κυβέρνηση διατηρεί ισχυρή αξιοπιστία σε ζητήματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, τομείς που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Άμυνα αποτελεί τον μοναδικό τομέα όπου η κυβέρνηση λαμβάνει πλειοψηφικά θετική αξιολόγηση. «Καλά» τα πηγαίνει η κυβέρνηση και στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και κατά προέκταση στην διαχείριση γεωπολιτικών ζητημάτων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να υστερεί σημαντικά σε ζητήματα καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα έχει τη χειρότερη επίδοση στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη και σε αυτόν της Εργασίας. Η ανεργία, η ακρίβεια και τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα παραμένουν καίρια ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της κυβέρνησης.

1 στους 4 πολίτες θα πήγαινε για καφέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών, και έτσι διατηρεί την ηγετική του εικόνα. Στη δεύτερη θέση στο ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι ο «κανένας», γεγονός που υπογραμμίζει μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Στέφανος Κασσελάκης στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα με τη ερώτηση: «Με ποιον πολιτικό αρχηγό θα βγαίνατε για καφέ;». Πρώτος σε προτίμηση έρχεται ο πρωθυπουργός και στη δεύτερη θέση είναι ο «κανένας», δηλαδή οι ερωτηθέντες θα προτιμούσαν να πιούν μόνοι τους τον καφέ παρά συνοδευόμενοι από κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό. Στη τρίτη θέση είναι η Α. Λατινοπούλου, στην τέταρτη ο Δ. Κουτσούμπας και στην πέμπτη ο Στ. Κασσελάκης.

Σταθερά καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με θετική άποψη που φτάνει το 36,8%. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (39%) σημειώνει μια μικρή πτώση. Ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 30,5%, ο Σ. Φάμελλος με 27,9%, η Ζ. Κωνσταντοπούλου με 26,9%, ο Ν. Ανδρουλάκης με 25,4%, ο Στ. Κασσελάκης με 21,8%, η Α. Λατινοπούλου με 20,4%, ο Α. Χαρίτσης με 16,5%, ο Κ. Βελόπουλος με 13%, ο Δ. Νατσιός με 8,1% και ο Β. Στίγκας με 3%.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο «Κανένας» (47%) είναι πρώτος σε σχέση με τους προέδρους των δύο πρώτων κομμάτων. Ο Μητσοτάκης είναι στο 39% και ο Ανδρουλάκης αρκετά χαμηλότερα στο 14%.

 

Η ταυτότητα της έρευνας

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

“Έπεσε απο μεγάλο ύψος!” Συγκλονιστική μαρτυρία για τον νεκρό στην Αρβανιτιά

Φείδων: Επίσκεψη και ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη

Επίδαυρος: Δονήθηκε το Αρχαίο Θέατρο για την Παλαιστίνη

Ανδριανός: Ψηφίσαμε για την ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη!

Ολοκλήρωσε το Erasmus + η ΣΑΕΚ

TAGGED:ΔημοσκόπησηΠολιτική
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων

Ο κανόνας των “72 ωρών”
Ειδήσεις Κοινωνία Πολιτική Προστασία
Ρυθμίσεις στο δίκτυο της Πελοποννήσου – Πότε και πού
Αστυνομικά Ειδήσεις Πελοπόννησος
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ Άργους-Μυκηνών
Αργολίδα Άργος Αυτοδιοίκηση Ειδήσεις
Τί λέει η ΕΛΑΣ για το δυστύχημα με θύμα την 27χρονη γιατρό
Αργολίδα Αστυνομικά Ειδήσεις Ναύπλιο

Άρθρα που σου προτείνουμε

AπόψειςFeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΕκπαίδευση

“Όχι” στη διάσπαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

17 Ιουνίου 2024
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΠολιτισμός

ΚΑΡΑΟΚΕ από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

19 Δεκεμβρίου 2024
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκησηΠελοπόννησος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

25 Απριλίου 2024
FeaturedΑστυνομικάΕιδήσειςΠελοπόννησος

Νεκρός οδηγός στην Επιδαύρου τα ξημερώματα

30 Σεπτεμβρίου 2024

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?