Η Ν.Κίος ε-ΝΑΝΤΙΑ στην παραβατικότητα με 8 προτάσεις

Καθηλωτική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Νέας Κίου το βράδυ της Κυριακής στην σύσκεψη της Επιτροπής ε-ΝΑΝΤΙΑ στην παραβατικότητα,  μια κίνηση της Νέας Κίου μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου της 39χρονης Νάντιας στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου όπου ενεπλάκησαν οχήματα με οδηγούς ρομά που έκαναν κόντρες ταχύτητας,  με θανατηφόρο αποτέλεσμα για μια νέα γυναίκα, σύζυγο και μητέρα.

Οι Κιώτες δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να αφήσουν το ζήτημα να περνά στα ψιλά, με θεωρητικές λύσεις.

Στην σύσκεψη της Κυριακής,  και ενώ την Τρίτη έχει συγκαλέσει μια ανάλογη με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, η επιτροπή,  ενώπιον των κατοίκων   των τριών Βουλευτών κ.κ Ανδριανό, Πουλά και Γαβρήλο και του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου,  κατέθεσε 8 προτάσεις!

Η επιτροπή θα αποτυπώσει την μορφή της Νάντιας στο λογότυπο της ως μια διαρκή υπενθύμιση της αποστολής που έχει αναλάβει.

Θα καταγγέλλει κάθε μορφή αδράνειας και ολιγωρίας και θα συγκρούεται με όποιον έρχεται ως εμπόδιο στην εξεύρεση λύσεων. Δεν έχει πολιτική χροιά, δεν αποσκοπεί σε αντιπολίτευση,  δεν προωθεί καμία προσωπική ατζέντα. Στόχος της είναι η θωράκιση της κοινωνίας έναντι της εγκληματικότητας και της βίας .

Το πλαίσιο δράσης της Επιτροπής με συγκεκριμένες ενέργειες και σαφές χρονοδιάγραμμα αναμένεται σύντομα.  “Η ασφάλεια και η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδη δικαιώματα και όχι πολυτέλεια ” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Στις προτάσεις που κατέθεσε η επιτροπή περιλαμβάνεται,  μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση καμερών και ραντάρ στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου και στην εθνική Νέας Κίου – Άργους,  η αντιμετώπιση ρευματοκλοπής και υδροκλοπής, η επέκταση του σχεδίου πόλης βόρεια της Νέας Κίου, η κατεδάφιση των οριστικά κριθέντων κυισμάτων ως αυθαίρετα,  ο έλεγχος των επιδομάτων και ο έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας.

ΜΑΛΤΕΖΟΣ:ΈΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ Α Τ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ

Παρέστησαν,  όπως προαναφέρθηκε, οι 3 βουλευτές και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος

Ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του μίλησε για βαριά εγκληματικότητα και παράνομες συμπεριφορές. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει και το αίτημα, όχι μόνο  ενίσχυσης αστυνόμευσης στη Νέα Κίο αλλά και δημιουργίας αστυνομικού τμήματος στη Νέα Κίο. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει θέτοντας εναλλακτικά την έδρα ενός περιπολικού τη Νέα Κίο για τον συνεχή έλεγχο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας.  Ο Γιάννης Μαλτέζος προσυπέγραψε τις περισσότερες απο τις προτάσεις που κατέθεσε η επιτροπή .

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ,  ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ 

Για πρόβλημα σύνθετο έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Ανδριανός.  “Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι πολυεπίπεδη “ είπε, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την συνάντηση του με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη και την αποστολή δυνάμεων καταστολής στη Νέα Κίο.

ΓΑΒΡΗΛΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ

Για διόγκωση του προβλήματος στο πέρασμα των χρόνων και υπέρβαση ορίων παραβατικότητας,  μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος . “Δεν τα έχουμε καταφέρει ως πολιτεία στο ζήτημα αυτό. Η παραβατικότητα δεν είναι μόνο των Ρομά και έχει ξεπεράσει τα όρια τα τελευταία χρόνια ακριβώς επειδή οι αιτίες έχουν γίνει πιο σύνθετες” είπε μιλώντας για τα social media αλλά και τον ρόλο της οικογένειας. Προσυπέγραψε τις προτάσεις της Επιτροπής ωστόσο τόνισε πως χρειάζονται και παρεμβάσεις πρόληψης, όχι μόνο καταστολής. 

ΠΟΥΛΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Πουλάς πρότεινε στην επιτροπή να συμμετάσχουν οι βουλευτές,  ο δήμαρχος,  ο Αντιπεριφερειάρχης,  ακόμα και ο Περιφερειάρχης ώστε αυτές οι 8 προτάσεις που κατατέθηκαν να υλοποιηθούν.  Επέστησε ωστόσο την προσοχή όλων στον κίνδυνο παρίσφρησης του μίσους που θα πρέπει να αποσοβηθεί “δεν μισούμε τους Ρομά, στόχος είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος” είπε.

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται και η σύσκεψη των φορέων που έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος ώστε επί τοις πράγμασι μα φανεί τί είναι υλοποιήσιμο και πότε αφοϋ απο θεωρητικές λύσεις οι Κιώτες,  δυστυχώς,  έχουν χορτάσει τα τελευταία 20 χρόνια!

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα