Συμπαρίσταται η Ένωση Γονέων στους εκπαιδευτικούς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων συμπαρίσταται στην απεργία των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας απεργούν θυσιάζοντας το ημερομίσθιό τους σε καιρούς και συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες για όλους. Ξέρουμε πως το κάνουν με τον νου και την καρδιά τους, γιατί αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των δικών μας παιδιών.

Οι ανάγκες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται σαν κόστος που πρέπει να περικοπεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τέλη Οκτώβρη

• Τα σχολεία μας έχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς και δεν στηρίζονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.

• Τα παιδιά στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα των 25 και πλέον μαθητών, προκειμένου να μειώσει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς.

• Τα σχολικά κτήρια είναι παλιά, ασυντήρητα και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλα και καθημερινά τρέμουμε όλοι μη μετρήσουμε ακόμα ένα ατύχημα μέσα στα σχολεία μας. Στην πλειοψηφία τους τα κτήρια δεν διαθέτουν γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων ή εργαστήρια.

Γνωρίζουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για τη μόρφωση των παιδιών μας σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά από το υπουργείο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, επειδή εδώ και τέσσερα χρόνια δίνουν αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό που υποβιβάζει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη, εμείς οι γονείς, που μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινή μας έγνοια για το παιδία, είμαστε διπλά τους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και τη μόρφωση που αξίζουν και έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα