Ποιοι απεργούν σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι την Τρίτη και την Τετάρτη ένα περίπου μήνα πριν τα πανελλαδικά καλέσματα της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που έχουν προγραμματιστεί για τις 13 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Ειδικότερα, από σήμερα  (22/10) ξεκινά η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ως εκ τούτου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι ναυτικοί, μεταξύ άλλων ζητούν την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης.

Παράλληλα σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα σχολεία.

Συγκεκριμένα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη (23/10) ζητώντας «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών».

Η ΔΟΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:00 στα Προπύλαια. Κλειστά θα είναι σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Επιπλέον, απεργία για τις 24 και 25 Οκτωβρίου έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.) διεκδικεί αναγνώριση της πάγιας και διαρκούς φύσης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων και μετατροπή των Ι.Δ.Ο.Χ σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, Πιστοποίηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και Πιστοποίηση Προϊόντων Καθαρισμού και Απολύμανσης χώρων αλλά και έγκαιρες πληρωμές Μισθοδοσίας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα