Δημοσκόπηση Alco: Παγιώνεται στην 2η θέση το ΠΑΣΟΚ, 5ος ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον καθαρά δεύτερο, τουλάχιστον δημοσκοπικά, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται. Τι δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της Alco.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παγιώνεται ως δεύτερο κόμμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις.Στη μέτρηση της Alco, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/10) στον Alpha, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει το 15,3% στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων αλλά ακόμα και έτσι μένει πίσω 10 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία που έχει 25%.

 

 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση το 9,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,6% και μόλις στην 5η θέση συναντά κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%.

 

Οι ακροδεξιοί σχηματισμοί, εκτός της Ελληνικής Λύσης, έχουν ποσοστά που ξεπερνούν κατά πολύ το 3% (3,9% η Νίκη, 4,1% η Φωνή Λογικής) ενώ η Πλεύση Ελευθερίας έχει 3,3%.

Στις παρυφές του ορίου του 3% είναι το ΜέΡΑ 25 ενώ η Νέα Αριστερά περιορίζεται στο 1,9%.

 

Περί Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Το 59% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023 διαφωνούν με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Στο σύνολο αυτό το ποσοστό περιορίζεται στο 44%.

Επίσης το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης θα επανεκλεγεί σε περίπτωση που είναι υποψήφιος. Το 23% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν το αντίθετο.

Πολύ χαμηλά ο βαθμός ικανοποίησης για την κυβέρνηση

Το 53% των ερωτώμενων δηλώνει καθόλου ικανοποιημένος από την κυβέρνηση. Το ποσοστό αυτό ήταν 51% τον Σεπτέμβριο και 49% τον Μάιο.

 

Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι δηλώνει το 19% και λίγο το 27%

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα