Στην Πελοπόννησο η πηγή – ελιξήριο της νιότης, της ομορφιάς και της ευεξίας

Το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μυστικό ομορφιάς, ευεξίας και νεότητας αποκαλύπτεται! Το μυστικό ομορφιάς μίας από τις πιο όμορφες γυναίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας της Ωραίας Ελένης για υγιή, σφριγηλή επιδερμίδα, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων, αποκαλύπτεται στο  βίντεο που ακολουθεί

Απορείτε που βρίσκεται αυτή η πηγή; Σε μια μικρή, κρυφή παραλία στην Κορινθία, με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό Κόλπο.

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης είναι χωριό του Νομού Κορινθίας, 9 χλμ νότια του Ισθμού της Κορίνθου. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Κορινθίων .

Τα χωριό πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, που υπήρξε η αφορμή του Τρωικού πολέμου. Η Ωραία Ελένη φέρεται να έκανε στις ιαματικές πηγές τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της.

Εδώ έκανε μπάνιο η Ωραία Ελένη

Το νερό της πηγής που αναβλύζει σε τρία σημεία στην βάση ενός βράχου, δίπλα στην θάλασσα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, είναι μια πηγή γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή, που η ντόπιοι γνώριζαν την αξία της, αλλά δεν είχε αναγνωριστεί ως ιαματική.

Ο φυσικός πόρος «νερό Λουτρών Ωραίας Ελένης», έχει θερμοκρασία 20,1ο C, η παροχή νερού των πηγών είναι 100 κυβικά ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπερτονικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, στροντιούχο, βρωμιούχο, βοριούχο, αλκαλικό, υπόθερμο ιαματικό νερό.Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης μπορεί να χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία και ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για νοσήματα περιφερικού αγγειακού συστήματος, καθώς και για δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το νερό των ιαματικών πηγών αντενδείκνυται για μεταδοτικά νοσήματα, συστηματικά και κακοήθη νοσήματα, αλλά και για ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας - Η αναγνωρισμένη ιαματική πηγή  στα Λουτρά Ωραίας Ελένης - Ημερησία Κορίνθου

Η ιστορία των Ιαματικών Πηγών της Ωραίας Ελένης είναι μεγάλη και κρατάει αρκετά χρόνια. Η θεραπευτική δράση των νερών της ήταν γνωστή στους κατοίκους της περιοχής και δεν είναι τυχαίο πως το καλοκαίρι (επειδή τα νερά εκεί είναι πολύ κρύα) η πηγή είναι σημείο συνάντησης πολλών γυναικών (κυρίως), διαφόρων ηλικιών που απολαμβάνουν το μπάνιο τους ή στέκονται στην ουρά προκειμένου να κάτσουν κάτω από ένα βράχο. Αυτό συμβαίνει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα αλλά και ισχυρότερα φυσικά υδρομασάζ. Μια εμπειρία ανεπανάληπτη.

Μάλιστα υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της πηγής είναι ευεργετικές τόσο για γυναικολογικές παθήσεις όσο και για την σφριγηλότητα και ευεξία της γυναικείας επιδερμίδας.

Αν και όλα αυτά ήταν γνωστά, μόλις το 2016 η τότε κυβέρνηση αναγνώρισε την πηγή ως «Ιαματική» (ΦΕΚ 1861Β/24-6-2016), με το αίτημα της παραχώρησης να εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια παρ’ ότι το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφανθεί από το Νοέμβριο του 2017 σχετικά με την αναγκαιότητα.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα