• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Reading: Μετασχηματίζεται…ψηφιακά ο «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»!
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΤεχνολογία

Μετασχηματίζεται…ψηφιακά ο «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»!

Τελευταία ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 21:55
parapolitika.ts
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», μια από τις 46 Δημόσιες Βιβλιοθήκες του υπουργείου Παιδείας εντάχθηκε στο έργο με τίτλο «Sub.6 Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού συνεργατικού δικτύου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος και στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

- Διαφήμιση -

Σκοπός είναι η διευκόλυνση της καταγραφής του έντυπου και ψηφιακού υλικού που διαθέτουν οι βιβλιοθήκες, η εφαρμογή ενιαίων προτύπων για την επίτευξη διαλειτουργικότητας, η δημιουργία ανοιχτών δεδομένων για εξασφάλιση επικοινωνίας με εθνικούς και διεθνείς συσσωρευτές, η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης προς όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τους πολίτες και η εφαρμογή μεθόδων βελτιστοποίησης των λειτουργιών ώστε να αποφεύγεται η πολλαπλή επανάληψη ίδιων εργασιών.

Το δίκτυο ανοιχτό προς άλλα ομοειδή συστήματα, θα αξιοποιεί πλήρως τις τελευταίες εξελίξεις των ΤΠΕ, προφέροντας εύκολη πρόσβαση προς όλους, με προσαρμογή στις δυνατότητες του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (κινητά, tablets, PC’s, συσκευές ΑμεΑ).

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν τα εξής:

– Αλλαγή του υπάρχοντος βιβλιοθηκονομικού προγράμματος και η μετάπτωση της βάσης και των βιβλιοθηκονομικών εφαρμογών της Βιβλιοθήκης από το Abekt στο νέο βιβλιοθηκονομικό σύστημα (Koha)

– Ανάπτυξη Σύγχρονων Ψηφιακών Υπηρεσιών ταυτοποίησης/διαχείρισης & πρόσβασης στη συλλογή της Βιβλιοθήκης με χρήση τεχνολογίας ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID: Radio Frequency Identification).

Παράλληλα, τα τεκμήρια του Δανειστικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης απέκτησαν ετικέτες τεχνολογίας RFID, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται ακατάπαυστα και στα υπόλοιπα τεκμήρια του σπάνιου υλικού και των Ειδικών Συλλογών της.

Οι κάρτες μελών της Βιβλιοθήκης αντικαθίστανται σταδιακά με νέες, τεχνολογίας RFID. Στο νέο εξοπλισμό περιλαμβάνονται Θύρα Ασφαλείας RFID, Σταθμοί εργασίας (RFID pads) καθώς και Σταθμός Αυτό – Εξυπηρέτησης Χρηστών (αυτόματος δανεισμός / επιστροφή) με έξυπνο κάδο. Ο Σταθμός αυτός είναι μια έξυπνη μηχανή αυτοελέγχου RFID.

 Η αυτοκαθοδηγούμενη διεπαφή απλοποιεί τη διαδικασία δανεισμού, επιτρέποντας στους χρήστες της Βιβλιοθήκης να διαχειρίζονται τα check-out τους με ελάχιστη καθοδήγηση. Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού τους, οι χρήστες έχουν την ευκολία να εκτυπώσουν μια απόδειξη απευθείας από τον συνδεδεμένο εκτυπωτή.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Παιδική θεατρική παράσταση στο Άργος

“Χόρεψαν” τα ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Γίνονται σήμερα…

Στην απεργία της 17ης Απριλίου, ο σύλλογος ξυλουργών Αργολίδας

Αναλαμβάνουν δράση για την ρύπανση του Αργολικού Κόλπου

TAGGED:ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Εβδομάδα Νοσηλευτών – Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη
Aπόψεις Ειδήσεις Πελοπόννησος Υγεία
“Νέα σελίδα” για την Σπάρτη
Αυτοδιοίκηση Ειδήσεις Πελοπόννησος
“Νύχτα των Μουσείων” στο Ναύπλιο
Αργολίδα Ειδήσεις Ναύπλιο Πολιτισμός
Open doors για τα Οινοποιεία της Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο!
Αγροτικά Διατροφη Ειδήσεις Οικονομία Πελοπόννησος

Άρθρα που σου προτείνουμε

ΑγροτικάΑργολίδαΠολιτική

Γ. Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους αγρότες. Εμπαιγμός με τη Συνδεδεμένη

30 Απριλίου 2024
FeaturedΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Γ.Μαλτέζος: Τιμούμε τη μνήμη του Γιώργου Κατριλιώτη και όσων προσέφεραν!

15 Αυγούστου 2024
FeaturedΑθλητικάΑργολίδαΕιδήσεις

Κάλεσμα του Διομήδη για τον αγώνα του Σαββάτου

26 Οκτωβρίου 2024
ΑθλητικάΑργολίδαΕιδήσειςΠελοπόννησος

Προκατασκευασμένα αποδυτήρια σε τρία γήπεδα της Αργολίδας

6 Μαΐου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?