Απαντά η “Δυνατή Ερμιονίδα ” για τα δίκτυα της ΔΕΥΑ

«Γέλασαν και οι πέτρες στην Αγριελίτσα κι ακουστήκαν από το Προ έως τα Λούκια»

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του δύναται να “βλέπει και κάτω από την γη”, “ανακάλυψε” ότι δήθεν εγώ και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ, κ. Θανάσης Φασιλής, καταστρέφουμε το δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων.

Σε χθεσινή του ανάρτηση στο διαδίκτυο συνοδευόμενη από σχετική φωτογραφία, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο μετρητής πίεσης του νερού στη θέση Αγριελίτσα (περίπου 500 μέτρα πιο ψηλά από το πρατήριο Αποστόλου), λειτουργεί εδώ και ένα μήνα με πάνω από 15 ατμόσφαιρες, ενώ η αντοχή της σωλήνας πολυαιθυλενίου του δικτύου ύδρευσης είναι 10 ατμόσφαιρες.

Προφανώς, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο και η πίεση του νερού ήταν στις 15 ατμόσφαιρες, αντί για τις 10 ατμόσφαιρες που όντως είναι το ανώτατο όριο αντοχής, τότε στο δίκτυο ύδρευσης της εν λόγω περιοχής δεν θα έμενε ούτε σωλήνας που να μην είχε καταστραφεί.

Πληροφορούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας ότι πριν από μια εβδομάδα, ο αρμόδιος υδραυλικός της ΔΕΥΑΕΡ ενημέρωσε την Επιχείρηση πως αυτός ο μετρητής πίεσης νερού είναι χαλασμένος, εκτός λειτουργίας και παρουσιάζει λανθασμένες ενδείξεις, οπότε δρομολογήθηκε η αντικατάστασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κάτι που βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία:

Όπως διαπιστώνουμε από την φωτογραφία, σήμερα το πρωί η πίεση του νερού στη θέση Αγριελίτσα με βάση την ένδειξη του καινούργιου μετρητή είναι 7 ατμόσφαιρες ενώ, ακριβώς δίπλα είναι ο χαλασμένος.

Η απορία που γεννάται είναι, αυτός ο Δημοτικός Σύμβουλος πριν σπεύσει να φωτογραφίσει τον κατεστραμμένο μετρητή στην θέση Αγριελίτσα και μας κατηγορήσει, δεν έκανε τον κόπο να φωτογραφίσει και τους υπόλοιπους 2 μετρητές στους ρυθμιστές πίεσης του νερού που υπάρχουν τοποθετημένοι σε άλλα 2 σημεία στο δίκτυο πριν και μετά το συγκεκριμένο σημείο;

Εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν εγκατεστημένοι ρυθμιστές πίεσης πιο ψηλά και πιο χαμηλά από τον συγκεκριμένο στην θέση Αγριελίτσα, θα μπορούσε εύκολα να τους επισκεφτεί και να διαπιστώσει ότι λειτουργούν στις σωστές ατμόσφαιρες, οπότε είναι προφανές ότι αυτός που μας δείχνει πίεση 15 ατμόσφαιρες είναι κατεστραμμένος.

Μάλλον δεν ήθελε να το πράξει, αφού ψάχνει διαρκώς αφορμές για να ψέξει τη Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ.

Και έχει το θράσος να μας αποδίδει ψευδείς κατηγορίες για δήθεν καταστροφή της τηλεδιαχείρισης των δεξαμενών, αυτός που την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μας παρέδωσε μετά από θητεία πέντε ετών έμμισθου αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ, τους Βιολογικούς Κρανιδίου και Ερμιόνης να υπολειτουργούν και να αποβάλλουν τα λύματα ακατέργαστα, κάτι που είχαν νιώσει στο πετσί τους οι κάτοικοι της Κοιλάδας, του Κρανιδίου και της Ερμιόνης.

Αυτός, που μας παρέδωσε κατεστραμμένες από μοτέρ, σωληνώσεις και ηλεκτρομηχανολογικά τις περισσότερες δημοτικές γεωτρήσεις και μια ΔΕΥΑΕΡ καταχρεωμένη.

Αυτός, που παράνομα ψήφιζε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρία των αδελφών του.

Οι Δημότες όμως διαπίστωσαν ότι άμεσα αποκαταστήσαμε την λειτουργία των Βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση δευτεροβάθμιας λειτουργίας του Βιολογικού Κρανιδίου και επισκευάσαμε πάνω από 20 δημοτικές γεωτρήσεις (μοτέρ, σωληνώσεις, ηλεκτρομηχανολογικά κ.λπ.).

Και γι’ αυτό στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, οι Δημότες της Ερμιονίδας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παρούσα Δημοτική Αρχή, δίνοντάς μας την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Ερμιονίδας για άλλα 5 χρόνια, στέλνοντας  αυτόν και την παράταξή του στη θέση της Μείζονος Μειοψηφίας.

Και πριν μιλήσει για δήθεν κατεστραμμένη τηλεδιαχείριση, σύγχρονη τηλεμετρία και μπαλάκια του “Ping Pong”, θα έπρεπε επιτέλους να είχε αντιληφθεί ότι η ΔΕΥΑΕΡ με την παρούσα Δημοτική Αρχή εξασφάλισε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” χρηματοδοτήσεις  ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, προχωράμε το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη εξελίσσεται ενώ, βρίσκεται υπό δημοπράτηση η τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του Βιολογικού Κρανιδίου, ένα έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό το παραγόμενο νερό να είναι κατάλληλο για άρδευση και να διανέμεται δωρεάν στους αγρότες.

Παράλληλα, προχωράμε στη διάνοιξη νέων δημοτικών γεωτρήσεων και πρόσφατα υποβάλλαμε πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΕΡ στο Πρόγραμμα “Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων” του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 186.000,00€.

Τέλος, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία δημοτικών αφαλατώσεων, με στόχο την οριστική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της κακής ποιότητας του νερού στον Δήμο Ερμιονίδας.

Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν αυτοί οι ‘’κύριοι’’ τα παραπάνω, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς, αφού θα πάψουν να εκτίθενται, διασπείροντας ανακρίβειες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, η μομφή που μας αποδίδει για τους 120 εξαφανισμένους ψήφους που ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι του έλλειπαν, μόνο γενική θυμηδία προκαλεί, ξεπερνώντας κάθε όριο ιλαρότητας. Θα τον συμβούλευα όμως να απευθυνθεί ζητώντας εξηγήσεις από τους εκλογικούς αντιπροσώπους της παράταξής του, οι οποίοι όντας παρόντες κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, αποδέχτηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους να καταμετρήσουν αυτούς τους 120 ψήφους υπέρ συνυποψήφιας του με το ίδιο επίθετο και όχι σε αυτόν όπως ήταν το σωστό.

Κλείνοντας, για αν μην τρέφετε ψευδαισθήσεις, σας ξεκαθαρίζω πως εσείς δεν είστε φύλακες. Μια φθηνή απομίμηση του κορυφαίου Έλληνα Ηθοποιού, ως παιδί του λαού, αυτό είστε!

Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΕΡ,

Αριστείδης Α. Μπίμπας

 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες με ενδείξεις των ρυθμιστών πίεσης νερού από άλλα δύο σημεία του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων:

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα