• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: Παρουσίαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στις Βρυξέλλες | «Το Bioeconomy 360° Hub ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης»
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
FeaturedΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΠελοπόννησος

Παρουσίαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στις Βρυξέλλες | «Το Bioeconomy 360° Hub ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης»

Τελευταία ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 18:14
parapolitika.ts
Μοιράσου το
2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το  Bioeconomy 360° Hub της Μεγαλόπολης (Κόμβος Βιοοικονομίας), ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναδείχθηκε από τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό ως κεντρικός μοχλός για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας στην περιοχή. Στη δέκατη διάσκεψη της πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο κ. Πτωχός παρουσίασε αυτό το στρατηγικό έργο, το οποίο εντάσσεται στο εθνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Ελλάδας.

- Διαφήμιση -

 

Η διάσκεψη της πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για τις περιφέρειες της Ευρώπης που βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης από τις ανθρακούχες βιομηχανίες σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Η δέκατη διοργάνωση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και στην παρουσίαση έργων που χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης (JTM), όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (JTF). Η διάσκεψη φιλοξένησε μια σειρά από σημαντικά έργα που στοχεύουν στη στήριξη των περιοχών με έντονη εξάρτηση από τον άνθρακα και άλλες ανθρακούχες πηγές ενέργειας, βοηθώντας τες να μεταβούν ομαλά προς πιο καθαρές και βιώσιμες λύσεις.

 

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Πτωχός ανέπτυξε το όραμα για το Bioeconomy 360° Hub, ένα καινοτόμο έργο της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που προωθεί την κυκλική και βιοοικονομία στις τέσσερις περιοχές της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης, της Γορτυνίας και της Οιχαλίας. Μέσω αυτού του έργου, επιδιώκεται η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, την εφαρμοσμένη έρευνα και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και την ευημερία της τοπικής οικονομίας.

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, ήταν και η Επίτροπος Elisa Ferreira, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα ευρωπαϊκά έργα που στοχεύουν στη δίκαιη μετάβαση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρουσία και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, τόνισε ότι το Bioeconomy 360° Hub θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα συμβάλει στην ανάπτυξη κρίσιμων τομέων όπως η γεωργία, η φαρμακολογία, τα εναλλακτικά καύσιμα κ.α.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Νέα πρόσκληση 6,4 εκατ. ευρώ για έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης και πολιτισμού στη Μεγαλόπολη»
Ευχαριστήρια για τη γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αργους
Yψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 4 Αυγούστου
Συλλυπητήριο μήνυμα
Μουσικοχορευτική ιστορία αγάπης στο Ναύπλιο!
TAGGED:Δημήτρης ΠτωχόςΠεριφερεια Πελοποννήσου
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Νοσοκομείου Αργολίδας για τον αιφνίδιο θάνατο νοσηλεύτριας
Αργολίδα Άργος Κοινωνία Ναύπλιο Υγεία
Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης σε πέντε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων
Αργολίδα Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Ειδήσεις Κοινωνία Ναύπλιο
Τιμάται αύριο ο Άγιος Λεόντιος, ο γενναίος στρατιώτης και μάρτυρας της πίστης»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Θρησκεία
Στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών ο Γιάννης Μαλτέζος στη γιορτή λήξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άργους
Αργολίδα Άργος ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Εκπαίδευση

Άρθρα που σου προτείνουμε

AπόψειςΕιδήσειςΠολιτική

Το post Μητσοτάκη για τα #Τέμπη

28 Φεβρουαρίου 2025
FeaturedΕιδήσειςΚαιρόςΠελοπόννησος

Αλλαγή καιρού απο Κυριακή – Στο “κόκκινο” η Πελοπόννησος

29 Μαΐου 2024
FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΠολιτισμός

Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου «ανοίγεται» και στην Ασία

26 Οκτωβρίου 2024
ΆργοςΚοινωνίαΥγεία

Εορτασμός Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από τον Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ Άργους στον Βρεφικό – Παιδικό Σταθμό «Οι Μικροί Ευχούληδες»

8 Νοεμβρίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?