Ορφανός: 4 προυπολογισμούς και 400 φορτηγά χρειάζονται για να καθαρίσουν τα Σφαγεία!

Μάκαρης σε Ορφανό: Τελικά υπάρχει πράσινο σημείο ή όχι; Ορφανός σε Μάκαρη: Έτσι συνηθίζεται να το λέμε, δεν είναι!

Την κόντρα μεταξύ της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και της αντιδημάρχου καθαριότητας παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη ενώ υπάρχουν και μελανά σημεία σε αυτές, χαρακτηρισμών ενώ ουσιαστικά οι όροι πρέπει να είναι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κωνσταντίνος Μάκαρης έφερε το θέμα στο συμβούλιο της Τρίτης ρωτώντας ευθέως το δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό εάν υπάρχει τελικά ή όχι, πράσινο σημείο!

Μπορεί στο ΔΣ να έγινε μια λάθος αναφορά και να το συζητάμε, αλλά είναι σημαντικό για εμάς αν επιμένετε στο πράσινο σημείο.

Πριν 3 μήνες πίσω έγινε μια συνάντηση, τότε λοιπόν συζητήσαμε για τα σκουπίδια και την απόθεση που γίνεται σε κάποιο σημείο. Είπαμε τότε οτι γίνεται ναι και εγώ είπα οτι, επειδή είχα κάνει αρκετή κριτική στον κΚωστούρο, θα έρθει αύριο μεθαύριο και θα πει γιατί κάνετε διακρίσεις και κουκουλώνετε κάτι που είναι παράνομο;

Όλα αυτά τα ογκώδη που πρέπει να τύχουν νόμιμης διαδικασίας, είναι δύσκολα στην διαχείριση. Όταν είπα εδώ όμως στο ΔΣ πριν ανέβουν οι τόνοι με την συμπαθέστατη κ.Καραγιάννη, οτι πράσινο σημείο δεν υπάρχει, ξεκίνησαν όλα!

Και η προηγούμενη αρχή όταν έκλεισε η ΧΑΔΑ έμειναν στα χέρια του κ.Κωστούρου τα μπάζα, τα φυτικά απόβήτα, τα ογκώδη. Σήμερα εσείς πρέπει να διαχειριστείτε το πρόβλημα. Αφού είδα οτι δεν υπήρχε καλή πρόθεση κατήγγειλα το γεγονός. Σας έδωσα το περιθώριο να διορθώσετε το λάθος σας, επικοινώνησα μαζί σας και με τον Γενικό Γραμματέα και με τον κ.Φραγκιουδάκη. Κατηγορήθηκα οτι κάνω βρώμικη πολιτική. Αυτό έκανα; Έτσι κάνουν όσοι κάνουν βρώμικη πολιτική;»

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης ανέγνωσε μηνύματα με τον δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό αναφορικά με τους αναδόχους της μεταφοράς. Το μήνυμα του δημάρχου ήταν «δεν θα γίνει τίποτα αν δεν είναι απολύτως νόμιμο». Έτσι κάνουν όσοι κάνουν βρώμικη και κακή πολιτική; 

Η ουσία είναι πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Η καταγγελία είναι το πρόβλημα; Σήμερα υπάρχει ο ιδιώτης, έχει τις άδειες, μπορεί να κάνει τη δουλειά; Θα ήθελα τις τεχνικές προδιαγραφές και την σύμβαση. Προσπαθώ να βοηθήσω και μ έχουν ψηφίσει 4.000 άνθρωποι. Και πρέπει για όσο είμαι εδώ να κάνω ότι ορίζει η διαδικασία.  Πείτε μου αν τελικά το πράσινο σημείο υπάρχει, αν ο εργολάβος εργάζεται σήμερα στο Ναύπλιο και αν έχει τις απαραίτητες άδειες» κατέληξε ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ στην τοποθέτηση του.

Στη συζήτηση παρενέβη  Γ.Γ του δήμου και πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς δίνοντας δίκαιο στον Κωνσταντίνο Μάκαρη για την ανάδειξη του θέματος και ενημερώνοντας τον πως , ένα σημείο ανακύκλωσης έχει ο κ.Ζαχαράκης (οικοδομικά υλικά) και πως προτίθεται να εκδώσει άδεια , να αδειοδοτήσει το σημείο ο κ.Τσοκανής για τα υπόλοιπα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

«Όλοι ξέρουν οτι ονομάζεται πράσινο σημείο ή σφαγεία ή πίσω απο τις φυλακές. Πράσινο σημείο αδειοδοτήθηκε το 2018 όμως οι προϋποθέσεις δεν τηρήθηκαν. Έρχεται αυτή η ιστορία απο το 2016» είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός αναφέροντας τις ενέργειες χρονικά. Τελευταία ενέργεια καταγράφεται τον Ιούνιο του 2021 με συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει την υποβολή πρότασης για δημιουργία πράσινου σημείου και δικτύωσής του. Πέραν τούτου…ουδέν! 

Το μέγεθος τους προβλήματος σήμερα στα Σφαγεία διεφάνη στην αναφορά του δημάρχου πως , για να καθαριστεί ο χώρος εκεί χρειάζονται 4 δημοτικοί προυπολογισμοί αφού τα σκουπίδια, τα μπάζα και ότι άλλο υπάρχει είναι τουλάχιστον 400 φορτηγά!!!

Τι κάναμε; Ήρθαμε σε επαφή με μια εταιρία, θα σας δώσω τα συμφωνητικά και στις 2.10.24 υπογράψαμε προκειμένου με 2 κωδικούς ογκώδη και βιοαποδομήσιμα, να γίνει η μεταφορά όπως και έγινε. 

Οι άδειες ελέχθηκαν, είπε ο δήμαρχος παραδεχόμενος πως η εταιρία έχει σταματήσει προκειμένου να  στείλει εκ νέου τα στοιχεία των αδειών της, εντός μάλιστα 24ωρών. «Αν δεν χορηγηθούν θα γίνει μονομερώς αναστολή της σύμβασης» είπε ο Δημήτρης ορφανός. Ο

ΤΟ EMAIL ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΗ

Ο Επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ αποκάλυψε στην συνεδρίαση μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αναδόχου προς τον ίδιο όπου ευθαρσώς λέγεται πως, στα Σφαγεία υπήρχαν υλικά τα οποία δεν αποτελούσαν αντικείμενο της σύμβασης που υπεγράφη και πως ανέμεναν ως εταιρία τις απαραίτητες άδειες για να μπορέσουν να το πράξουν. «Από το Σάββατο το έγγραφο έχει δοθεί στον Εισαγγελέα και αποδεικνύει οτι δεν υπάρχουν άδειες» 

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν υπάρχει ως ανάδοχος ο αποστολέας του email και πως ο ανάδοχος πριν να υπογράψει βρέθηκε στο χώρο για να δει το τι υπάρχει εκεί προς μεταφορά! Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης όμως δημιουργήθηκαν προβλήματα, οδηγήθηκαν και άτομα στο Α.Τ, σήμερα έφυγε έγγραφο προς την εταιρία για  την προσκόμιση εκ νέου των αδειών της και πως προσωρινά αναστέλλεται η όποια διαδικασία. Ο Δημήτρης Ορφανός ανέφερε πως θα μπει περίφραξη στο χώρο και πως το ενδεχόμενο μιας φωτιάς στο χώρο είναι είναι τρομακτικό!

Στην διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε πως παραιτήθηκε η προισταμένη καθαριότητας με το Δημήτρη Ορφανό να αναφέρει πως στο δήμο Ναυπλιέων παρατηρείται το φαινόμενο να παραιτούνται όσοι γίνονται διευθυντές διότι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των θέσεων!

Η συζήτηση κατέληξε με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη να λέει πως ήθελε να καταδείξει την απουσία αδειών και πως τα όσα λέγει δεν είναι απλά «αντιπολιτευτικές φωνές».

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα