Όπως κάθε εκλογική διαδικασία που…σέβεται τον εαυτό της σε αυτή τη χώρα, έτσι και η διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Άργους – Μυκηνών την Παρασκευή, είχε παρασκήνιο!
Και είχε παρασκήνιο διότι, όπως εκ των υστέρων γίνεται γνωστό, μια εκ των τριών υποψηφιοτήτων «αδειάστηκε» με τρόπο εκκωφαντικό και όχι μόνο απο μια αλλά απο δυο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που επέλεξαν στην διαδικασία…την αποχή!
Ας τα δούμε απο την αρχή όμως!
Η δημοτική αρχή Μαλτέζου επέλεξε να φέρει στο συμβούλιο της Παρασκευής, θέμα εκλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. Ο Δήμαρχος στην εισήγηση του εξήρε την σημασία του ρόλου του θεσμού και κάλεσε τους συμβούλους σε συμμετοχή. Η παράταξη Καμπόσου, επικαλούμενη την εκ νόμου προθεσμία για εκλογή στους 2 πρώτους μήνες της νέας θητείας, και υπό το φόβο της έκνομης εκλογής, επέλεξε να απέχει απο την διαδικασία ψηφοφορίας.
Υποψήφιες, τρεις κυρίες. Οι κυρίες Βαλεντίνα Ρούσσου, Σοφία Παπακωνσταντίνου και Πένυ Κουραβέλου.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε την τρίτη κυρία ωστόσο αξίζει κανείς να εστιάσει στα όσα έγιναν πριν απο αυτό το αποτέλεσμα, το συντριπτικό 23-2 υπέρ της κ.Κουραβέλου έναντι της κ.Ρούσσου.
Η κ.Βαλεντίνα Ρούσσου λοιπόν, απευθυνόμενη στο σώμα προ της ψηφοφορίας δήλωσε την βούληση της να είναι μια δίκαιη φωνή για όλους τους δημότες, αν και θεωρείται ατόπημα εδώ η λεκτική αναφορά της προς τους κατοίκους των χωριών πως “δεν είναι βλάχοι και κωλόβλαχοι απέναντί σε εμάς τους αστούς, έχουν ίδια δικαιώματα”
Απαντώντας δε σε αναφορά περί της αντιμισθίας, δήλωσε ευθαρσώς πως εφόσον εκλεγεί, αυτή θα πηγαίνει στο γηροκομείο Άργους για την φροντίδα ενός αστέγου συμπολίτη.
Εκείνο ωστόσο που αξίζει κανείς να σημειώσει απο την τοποθέτηση της είναι η κατακλείδα όπου ζήτησε απο τους συμβούλους να ψηφίσουν, να μην απέχουν «ψηφίστε κατά την κοινωνική συνείδησή σας και όχι κατά την συμπαραταξιακή» είπε συγκεκριμένα.
Προς τι η αναφορά; Η κυρία Ρούσσου, παρ ότι έδωσε «συγχαρητήρια στο δήμαρχος μας» για την επιλογή να προχωρήσει σε εκλογή συμπαραστάτη, προσδοκούσε ψήφους από τις παρατάξεις Καμπόσου και Θωμόπουλου. Η τοποθέτηση περι αποχής του επικεφαλής Δημήτρη Καμπόσου εξ αρχής, έθεσε υπό αμφισβήτηση αυτή την διαδικασία δεδομένου οτι οι 8 της Αλλαγής Πορείας ήταν εκτός!
Πώς θα επέρχετο λοιπόν εκλογή;
ΠΠληροφορίεςμάλιστα λένε ότι στην παραταξιακή που έκανε η παράταξη Καμπόσου στις 16:00, προς της συνεδρίασης του Δ.Σ δηλαδή, ήταν παρούσα και η κυρία Ρούσσου. Τα όσα ωστόσο συμφωνήθηκαν εκεί, αναιρέθηκαν λίγη ώρα μετά με τον επικεφαλής να δηλώνει , υπό τον φόβο της απώλειας συμβούλων , αποχή ,και ενός εκ των εκλεγμένων του κ.Νώτη να θέτει ζήτημα αντιμισθίας, «αν δεν υπήρχε η αντιμισθία, θα υπήρχε υποψηφιότητα;» είχε αναρωτηθεί ο σύμβουλος.
Ο εκνευρισμός της κ.Ρούσσου στην διάρκεια της τοποθέτησης της ήταν εμφανής. Το «αδειασμα» της παράταξης Καμπόσου ήταν ξεκάθαρο ενώ ιδία πορεία θα ακολουθούσε και η παράταξη Θωμόπουλου η οποία, παρ ότι είχε δώσει δείγματα επιθυμίας εκλογής ενός προσώπου με εμπειρία – η κυρία Ρούσσου ήταν εκλεγμένη το διάστημα 2ο19-2023, επέλεξε επίσης να απέχει της διαδικασίας.
Το διπλό άδειασμα οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα – πανωλεθρία για την κ.Ρούσσου ,
έλαβε μόλις δυο ψήφους έναντι της κ.Πένυς Κουραβέλου που τελικά εξελέγη και φυσικά στην «έξοδό της» από τον κύκλο Καμπόσου ο οποίος επέλεξε να την εκθέσει με τρόπο εκκωφαντικό αφού, είναι βέβαιο, η κυρία Ρούσσου δεν θα είχε θέσει υποψηφιότητα εάν ήξερε την επιλογή της αποχής.