Νέο περιστατικό βίας ανηλίκου σε σχολείο της Πελοποννήσου!

Το περιστατικό έλαβε χώρο σε προαύλιο σχολείου και αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος της βίας στις τάξεις των ανηλίκων, και εντός σχολικών μονάδων

Στη σύλληψη ενός ανηλίκου αλλά και του γονέα του οδηγήθηκαν οι αστυνομικές αρχές χθες το πρωί στο Λουτράκι. Ο ανήλικος επιτέθηκε σε συνομήλικό του ενώ βρίσκονταν και οι δυο στο προαύλιο του σχολείου που φοιτούν. Ο νεαρός δράστης, για άγνωστη αιτία, πλησίασε τον συμμαθητή του, τον εξύβρισε και τον απείλησε!

Όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:

Συνελήφθη, χθες (4.10.2024) το πρωί, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ανήλικος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Ειδικότερα, ο ανήλικος συλληφθείς χθες (4.10.2024) το πρωί σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος στο Λουτράκι, εξύβρισε, απείλησε και επιτέθηκε σε έτερο ανήλικο.Επιπλέον, συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου και σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας στα σχολεία πληθαίνουν ανησυχητικά. Πρόσφατα, ανήλικοι οδηγήθηκαν στις αρχές επειδή επιτέθηκαν με ξυράφι σε συμμαθητή τους σε σχολείο στην Ερμιόνη. Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά αφού 1 στα 3 παιδιά, δηλαδή το 32,4%, σε όλη τη χώρα, σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων, δηλώνουν πώς έχουν δεχτεί σχολικό εκφοβισμό.
1 στα 6 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.
100% των παιδιών που θα προτιμούσε να απευθυνθεί για βοήθεια σε τηλεφωνική γραμμή, σημειώνει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο σχολικός εκφοβισμός, είναι φυλετικός, ενώ, εκδηλώνεται περισσότερο σε κορίτσια και σε φτωχά παιδιά.

(Τα στοιχεία προέκυψαν απο έρευνα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πανελλαδικής σχολικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του «Μίλα Τώρα»)

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα