Γαβρήλος: Η Υγεία της Αργολίδας εκπέμπει sos

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας:«Το Σύστημα Υγείας της Αργολίδας εκπέμπει SOS»

Επίσκεψη στο γραφείο του κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργού Υγείας, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Γιώργος Γαβρήλος με σκοπό να τεθούν συνολικά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στον Νομό.
Ο βουλευτής Αργολίδας, μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη θεμάτων που είχε το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας και μετά τη σειρά των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που ο ίδιος έχει θέσει προς το Υπουργείο, προχώρησε σε συνάντηση με τον Υφυπουργό, καταθέτοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα με τα προβλήματα που το Νοσοκομείο Αργολίδας και τα κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού, αντιμετωπίζουν.
Ο Γιώργος Γαβρήλος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικευμένους γιατρούς, με αποτέλεσμα ακόμη και την μη λειτουργία κομβικών κλινικών όπως η Παιδιατρική και η Ψυχιατρική του ΓΝΑ ή την υπολειτουργία Τμημάτων, όπως το Ακτινολογικό του Άργους, την ανάγκη επικαιροποίησης του Οργανογράμματος, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την ανάγκη κτιριακής επέκτασης του Νοσοκομείου Άργους στα 3,5 στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το 2007 με δικαστική απόφαση για το σκοπό αυτό με χρήματα από ευεργέτες.
Παράλληλα, ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε την έντονη ανασφάλεια που αισθάνονται πια οι κάτοικοι του Νομού, βλέποντας το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας καθημερινά να αποψιλώνονται από γιατρούς, την ώρα που δεν προσλαμβάνονται νέοι και οι εναπομείναντες αναγκάζονται να εργάζονται στα όριά τους, προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Η συχνή πια μετάβαση στην Αθήνα για να καλύψουν τις άμεσες ή και προγραμματισμένες ανάγκες τους για εξετάσεις, δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τους κατοίκους της Αργολίδας, σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος προς τον Υπουργό. Ούτε φυσικά μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι σε πανελλαδικό επίπεδο η άμεση ιδιωτική δαπάνη στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 33%, όταν ο ενωσιακός μέσος όρος είναι γύρω στο 15%. Χρειάζονται γρήγορα τακτικές ανάταξης του ΕΣΥ, με προσλήψεις, αύξηση χρηματοδότησης για την Υγεία και παροχή κινήτρων για γιατρούς ειδικοτήτων.
Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως τα προβλήματα του ΓΝΑ και των Κέντρων Υγείας του Νομού Αργολίδας είναι σε γνώση του Υπουργείου και πως προσπαθεί για την επίλυσή τους, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού που περιλαμβάνει, σε γενικό επίπεδο, πολλαπλές προκηρύξεις θέσεων, ανά ειδικότητα.
Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος ενώ υπογράμμισε πως θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν εκ νέου στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης που ο ίδιος έχει καταθέσει ειδικά για την μη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΑ, εξέφρασε την ευχή για αλλαγή πολιτικής της Κυβέρνησης στα ζητήματα Υγείας, καθώς όπως επισήμανε, είναι πλέον φανερό πως το ΕΣΥ εκπέμπει SOS.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα