«Άργος in Green-Blue Action» το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου

O Δήμος Άργους-Μυκηνών έχοντας θέσει βασικές του προτεραιότητες την προστασία του Περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών και έχοντας ήδη ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια διεύρυνσης της Ανακύκλωσης στο Δήμο, διοργανώνει ένα διήμερο ενημέρωσης για την Ανακύκλωση και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με τίτλο « Άργος in Green&BlueAction»,το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 10:00-13:00, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, περιλαμβάνουν:

Το εκπαιδευτικό λεωφορείο της ΤΕΧΑΝ A.B.E.E,όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ορθές πρακτικές ανακύκλωσης και τη σημασία τους από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας.

H ΤΕΧΑΝ SA εξειδικεύεται στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών με την τοποθέτηση,λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων «Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» – RecyclingCenters, τα οποία αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας.

Ø Δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από τηνFargecoHellas και την RECYCOM

Η FargecoHellas, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των αποβλήτων, των ζωικών υποπροϊόντων και των τηγανέλαιων με βασικό μέλημα της, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και η RECYCOM, η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή, διαχείριση και ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος, θα ενημερώσουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια για την ορθή διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και πως μπορούν να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες μέρος της λύσης για έναν καλύτερο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μαζί μας θα βρίσκεται και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, όπου θα ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το έργο του και τις δράσεις που υλοποιεί, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στόχος των δράσεων είναι να κατανοήσουμε πώς μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια, ενώ παράλληλα, συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός πιο καθαρού και υγιούς Περιβάλλοντος.

Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με έμφαση στα παιδιά και στους νέους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργειαπεριβαλλοντικού ήθους.

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε ένα ξεχωριστό και «πράσινο» Σαββατιάτικο πρωινό!!!!

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στο διάστημα 10:00-12:00,θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός μέρους του παραλιακού μετώπου στο Τημένιο.

Ο καθαρισμός θα υλοποιηθεί σεσυνεργασία με τοΚοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, η δράση του οποίου επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στηνκαταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης σε όλη τη Μεσόγειο. Πρόσφατα, επέκτεινε τη δραστηριότητά του στην υλοποίηση χερσαίων καθαρισμών σε ρέματα, λίμνες, ποτάμια και αρχαιολογικούς χώρους με το νέο του πρόγραμμα “CycloneProject”. Η ομάδα του CycloneProject, αποτελούμενη από 20 άτομα μόνιμο προσωπικό, επιχειρεί αυτό το διάστημα στην Αργολίδα, απομακρύνοντας καθημερινά τόνους απορριμμάτων.

Το EUROPEDIRECT Πελοποννήσου, του οποίου ο ρόλος είναι η ενημέρωση των πολίτων για τις πολιτικές και τις στρατηγικές της ΕΕ, θασυμμετέχει στη συνδιοργάνωση της δράσης, η οποία θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας EUBeachCleanUp.H παγκόσμια εκστρατεία EUBeachCleanUp συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Έθνη και είναι μια μεγάλη δράση εθελοντών με στόχο να διατηρηθούν οι παραλίες, οι ακτές και τα ποτάμια καθαρά, να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή και οι ωκεανοί, καθώς και να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα.

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη θαλάσσια ρύπανση, είναι ο κύριοςσκοπός που διοργανώνουμε αυτή την εθελοντική προσπάθεια και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την αλλαγή της νοοτροπίας και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, συνυπολογίζοντας, φυσικά, την αξία των καθαρών ακτών και θαλασσών, τα οφέλη που αποφέρει στον τουρισμό και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να φοράτε τα καπέλα σας, να φέρετε τα παγούρια με το νερό σας και κυρίως, την καλή σας διάθεση και όρεξη για μία αξέχαστη δράση στην παραλία του Τημενίου!

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα