2.500 εποχικοί πυροσβέστες «στον αέρα»! Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους!

Χιλιάδες εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονται σε εργασιακό κενό, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανανεώσει όσες Συμβάσεις λήγουν. 2. 500 άνθρωποι, με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στον ευαίσθητο τομέα της πυροσπροστασίας και πυρόσβεσης, που έχουν ήδη εργαστεί εδώ και 5 χρόνια, με κόστος την ίδια τους την ασφάλεια, μέσα σε επικίνδυνες και εξαντλητικές συνθήκες, θα τεθούν άμεσα εκτός της δύναμης της Πυροσβεστικής.

Προφανώς το αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης δεν ενδιαφέρεται για το ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν καεί 4εκ στρέμματα, ούτε για το αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πυρκαγιές με 3.600 χιλιάδες λιγότερες οργανικές θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επανειλημμένα έχει καταθέσει Ερωτήσεις και έχει προκαλέσει τον Υπουργό για απαντήσεις σχετικά με το καθεστώς υπερεργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών και το εργασιακό τους πλαίσιο, όταν παρέμεναν 6μήνες εκτός εργασίας, λαμβάνοντας επίδομα ανεργίας μόνο για τους 3μήνες, την ώρα που οι ανάγκες για προσωπικό είναι πολλές και κρίσιμες.

Με το βλέμμα μας αυτή την στιγμή να βρίσκεται συνεχώς στην εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει την γειτονική μας Κορινθία και που δυστυχώς ήδη έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες στα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Οφείλει άμεσα να οργανώσει ένα συνεκτικό σχέδιο ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να μην αφήσει το έμπειρο προσωπικό των Εποχικών Πυροσβεστών να χαθεί.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα