Μαγευτική βραδιά στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου

Η Βραδιά του Ερευνητή, η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου σε συνεργασία με το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και έδωσε μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της επιστήμης στο ευρύτερο κοινό, με πλούσιο, αστρονομικού ενδιαφέροντος πρόγραμμα.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο δρ Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής ΙΑΑΔΕΤ- Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών .

 

Συμμετείχε επίσης η ερευνητική ομάδα του Δρ Κωνταντίνου Γουργουλιάτου του Πανεπιστημίου Πατρών με ομιλητή τον Δημήτρη Ντότσικα, Φυσικό MSc, Υποψήφιο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα -μεταξύ αυτών πολλά παιδιά-, περιλάμβανε εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, έκθεση αστροφωτογραφίας από την ομάδα Αστρονομίας Κορίνθου, παρατήρηση του Κρόνου, ουρανογραφία .

Η εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός οικονομικών Χρίστος Δήμας, ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου και άλλοι επίσημοι, αναδεικνύει τη δυναμική του Αστεροσκοπείου ως κέντρου επιστημονικής διάδοσης και πολιτισμού στην περιοχή.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα