Ο Βασίλης Σιδέρης για την παγκόσμια ημέρα σχολικοϋ αθλητισμού

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024, συμμετέχοντας παράλληλα και στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενώ μεταδίδουμε το κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

 

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού.

 

Είναι μια ημέρα που στοχεύει να ενδυναμώσει και να αναδείξει την αγάπη για τα αθλήματα, την αναγνώριση της προσπάθειας, την ουσία του αγώνα και της συμμετοχής, την αξία της νίκης και το όφελος της ήττας, μια ημέρα γεμάτη από τη χαρά της ζωής, του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας και της δημιουργίας.

 

Μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα στο ελληνικό σχολείο, το σχολείο των δεξιοτήτων, των εκπαιδευτικών καινοτομιών και των παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων.

 

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό ή ακόμα και η απλή άσκηση είναι καλό να είναι μέρος της ζωής όλων μας και ειδικά των παιδιών μας και θα πρέπει να τα οδηγούμε με όποιον τρόπο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ημέρα με χαμόγελα σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, ημέρα χαράς και ελπίδας, βλέποντας τα παιδιά μας να διασκεδάζουν μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, να γιορτάζουν τον σχολικό αθλητισμό, την αγάπη για την άθληση, τη ζωή και την υγεία, μεταλαμπαδεύοντας έτσι το πνεύμα και το ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Αντιπεριφερειάρχης

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα