Τέλος ο καλός καιρός: Πότε έρχεται το φθινόπωρο

Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, θα δώσουν την θέση τους στο Φθινόπωρο. Το σκηνικό την Κυριακή φαίνεται ότι αλλάζει. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα, αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο που προβλέπεται να είναι ζεστό και ηλιόλουστο.

Τα φαινόμενα αναμένονται να ξεκινήσουν με ισχυρούς βοριάδες, απότομες βροχές και έντονες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, επανερχόμενη στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι τελευταίες καιρικές εξελίξεις και τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η καιρική ανατροπή αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, με τα πρώτα φαινόμενα να εμφανίζονται στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας. Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μιλώντας για την επικείμενη κακοκαιρία, σημείωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 32 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής, οι βοριάδες θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σημαντικά, έως και 7 βαθμούς χαμηλότερα.

 

Η απότομη αυτή μεταβολή του καιρού οφείλεται σε ένα ψυχρό μέτωπο που θα εισέλθει από τα βόρεια Βαλκάνια και θα κινηθεί ανατολικά. Αυτό το μέτωπο, πέρα από τις βροχές και τα μπουρίνια που θα προκαλέσει, θα ενισχύσει τους ανέμους, με τους βορειοδυτικούς ανέμους να επικρατούν σταδιακά από βορρά προς νότο.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα