Ο κ. Μαργέτας κέρδισε επάξια τον τίτλο του Αρχιερέα της Διαστρέβλωσης των γεγονότων

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Γιάννης Μαργέτας, με την σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με την ίδρυση νέων λατομικών επιχειρήσεων στο Λουκαΐτι, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επίδοσή του, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του Αρχιερέα της Διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Ο κ. Μαργέτας, στην απέλπιδα προσπάθειά του να καλύψει τον εκλεγμένο με την παράταξή του, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων κ. Κώστα Μπουγιούρα όσον αφορά τη θετική στάση του στην ίδρυση νέων λατομείων στο Λουκαΐτι, καταφεύγει σε σωρεία από ασύστολα ψεύδη, πιστεύοντας ότι ίσως αυτά θα μείνουν αναπάντητα και δεν θα αποκαλυφθούν.

Η τακτική του θυμίζει έντονα την συμπαθή στρουθοκάμηλο, η οποία χώνει το κεφάλι της στην άμμο, πιστεύοντας ότι έτσι παραμένει κρυμμένη και δεν την βλέπει κανείς.

Επειδή εμείς πάντα μιλάμε με έγγραφα και αδιάσειστες αποδείξεις, ενημερώνουμε τον κ. Μαργέτα ότι η διαδικασία σύγκλησης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων την οποία ακολούθησε ο κ. Κώστας Μπουγιούρας, όπως την περιγράφει στην ανακοίνωσή του, δεν είναι η προβλεπόμενη από τον Νόμο.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2. και 3. του άρθρου 88 του Ν.3852/2021, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 89 του Ν.4555/2018, “ο Πρόεδρος συγκαλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση ή ηλεκτρονικά, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση δημοσιεύεται στο γραφείο της κοινότητας και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται η συνεδρίαση. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνεδρίασης.”

Το συγκεκριμένο άρθρο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου, μήπως κάποια στιγμή το εμπεδώσουν οι κ.κ.  Μαργέτας και Μπουγιούρας και αρχίσουν να το εφαρμόζουν.

Πουθενά λοιπόν δεν προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, πρέπει να αποστέλλει στο πρωτόκολλο του Δήμου κάποιο έγγραφο, προκειμένου να συγκληθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο!!!

Διότι με βάση τις ως άνω ισχύουσες διατάξεις, δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να παραλάβει αυτό το έγγραφο από το πρωτόκολλο του Δήμου και να το προωθήσει προς τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας.

Ρητά αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος συγκαλεί το Κοινοτικό Συμβούλιο, στέλνοντας απευθείας γραπτή ή ηλεκτρονική πρόσκληση προς τα μέλη του. Μάλιστα σε κατεπείγουσες περιπτώσεις μπορεί ο Πρόεδρος να επιδώσει την πρόσκληση την ημέρα της συνεδρίασης.

Οπότε από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024, ο κ. Μπουγιούρας είχε την όλη ευχέρεια να συγκαλέσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Διδύμων ο ίδιος, στέλνοντας απευθείας γραπτή ή ηλεκτρονική πρόσκληση προς τα μέλη του Συμβουλίου.

Ευελπιστούμε στα επόμενα Κοινοτικά Συμβούλια, ο κ. Μπουγιούρας να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία σύγκλισής τους.

Τώρα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 που εκδόθηκε η πρόσκληση για την σύγκλιση του Κοινοτικού Συμβουλίου Διδύμων για την 18:00 της ίδιας ημέρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαργέτα, ο κ. Μπουγιούρας ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο Κοινοτικό Κατάστημα, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε η γραμματέας.

Και αυτός είναι δήθεν ο λόγος που δεν έγινε το Κοινοτικό Συμβούλιο!!!

Μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό δεν υπάρχει, διότι ο Νόμος ρητά προβλέπει ότι σε περίπτωση απουσίας του γραμματέα τα πρακτικά τηρούνται με ευθύνη του Προέδρου.

Ενημερώνουμε τους κ.κ. Μαργέτα και Μπουγιούρα ότι, για την τήρηση των πρακτικών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, εφαρμόζεται αναλογικά το άρθρο 97 του Ν.3463/2006 αναφορικά με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζεται από τις εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ. 94/8050/26.01.2024 και 98/8182/26.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ) στη σελίδα 28, υποσημείωση 122, της παραγράφου 9.1 “Τήρηση Πρακτικών”, σύμφωνα με την οποία “Σε περίπτωση απουσίας του γραμματέα, τα πρακτικά τηρούνται με ευθύνη του Προέδρου.”

Οι παραπάνω εγκύκλιοι επισυνάπτονται στο τέλος του κειμένου, για να τις μελετήσουν οι κ.κ. Μαργέτας και Μπουγιούρας και μην προσέρχονται αδιάβαστοι στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια.

Οπότε ο κ. Μπουγιούρας, θα μπορούσε να διεξάγει κανονικά το Κοινοτικό Συμβούλιο την 18η Σεπτεμβρίου 2024 και να κράταγε πρακτικά ο ίδιος ή κάποιος άλλος Κοινοτικός Σύμβουλος.

Κάτι βέβαια το οποίο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου 2024, αλλά ο κ. Μαργέτας έκανε ότι δεν το άκουσε ποτέ.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν, πως το Κοινοτικό Συμβούλιο Διδύμων δεν συνεδρίασε για να γνωμοδοτήσει για την λειτουργία μια νέας λατομικής επιχείρησης στο Λουκαΐτι, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της Κοινότητας κ. Κώστα Μπουγιούρα, ο οποίος μάλιστα δεν προσήλθε ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει την γνώμη του και να ψηφίσει επί του θέματος αυτού, επικαλούμενος οικογενειακή του υπόθεση.

Τα παραπάνω γεγονότα είναι αδιάψευστα και συνηγορούν σε μια μεθόδευση από πλευράς του κ. Μπουγιούρα, με σκοπό να μην λάβει αυτή την φορά θέση για την λειτουργία μια νέας λατομικής επιχείρησης στο Λουκαΐτι.

Σε αντίθεση με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 29η Απριλίου 2024, με την οποία ο κ. Μπουγιούρας έλαβε θέση και ήταν θετικός.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από τα επισυναπτόμενα στο τέλος του κειμένου, πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, η συγκεκριμένη μελέτη αφορούσε τις εργασίες εκμετάλλευσης και αποκατάστασης 3 λατομείων μαρμάρου σε δημόσια δασική έκταση συνολικού εμβαδού 88 στρεμμάτων στην θέση “Πλάσα” στο Λουκαΐτι και σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο απλά για την εναπόθεση κάποιων λατομικών υλικών σε ένα παλιό λατομείο, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι κ. Μαργέτας και Μπουγιούρας.

Να θυμίσουμε επίσης στον κ. Μαργέτα, ότι επί της συγκεκριμένης μελέτης της 29η Απριλίου 2024, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Παναγιώτης Αποστόλου (ο οποίος απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου 2024), ψήφισε “παρών”, αποφεύγοντας να ψηφίσει αρνητικά.

Τέλος συμβουλεύουμε τον κ. Μαργέτα, να διερευνήσει λίγο παραπάνω τους λόγους για τους οποίους οι κ.κ. Κώστας Μπουγιούρας και Παναγιώτης Αποστόλου δεν είναι αρνητικοί στην λειτουργία νέων λατομείων στο Λουκαΐτι, αντί να διασπείρει καταφανέστατα ψέματα, προσπαθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τους καλύψει.

Το άρθρο 88 του Ν.3852/2020 (παράγραφοι 1,2,3), για την “Σύγκληση του Συμβουλίου της Κοινότητας”:

Η εγκύκλιος για τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας:

 

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών 94/8050/26.01.2024 για την “Τήρηση των Πρακτικών”:



Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών 98/8182/26.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ), για την “Τήρηση των Πρακτικών” των συνεδριάσεων των Συμβουλίων:

 

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας της 29ης Απριλίου 2024, σχετικά με την λειτουργία 3 λατομείων μαρμάρου στο Λουκαΐτι:

Γραφείο Τύπου

«Δυνατή Ερμιονίδα»

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα