Δήμαρχος επιτέθηκε σε τοπικό Πρόεδρο;

Ασύμμετρη επίθεση Δημάρχου Ερμιονίδας κατά του Προέδρου της Δ.Κοινότητας Διδύμων

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ Γιάννης Γεωργόπουλος, πιστός στον ολισθηρό δρόμο που έχει εγκαινιάσει, δηλαδή στα Δελτία Τύπου που ακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια να διαστρεβλώνoνται σκόπιμα όσα συζητήθηκαν σε αυτά, στοχοποιεί με σωρεία ανακριβειών τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων.

Δεν πτοούνται ούτε από τα videos των Δημοτικών Συμβουλίων στα οποία οι πολίτες ανατρέχουν για να διαπιστώσουν τι πραγματικά ειπώθηκε και τι όχι.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι πραγματικά ελέχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για λατομείο στον οικισμό Λουκαϊτίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων.

Ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διδύμων δεν παρίσταται αφού έπρεπε να απουσιάζει από την περιοχή για οικογενειακή υπόθεση που δεν επιδεχόταν αναβολής.

Στη συνέχεια διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο απόσπασμα από το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος-Χωροταξίας) που αναφέρει: « Ο Δήμος στον οποίο αποστέλλεται η συνημμένη ανακοίνωση, παρακαλείται να γνωστοποιήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Επιτροπή και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων …και να εκφράσουν τη γνώμη τους σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα». Η προθεσμία δε να απαντήσουμε ως Δήμος είναι μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2024. Επομένως συνέχισε είναι αδιανόητο να απαντήσουμε χωρίς τη γνωμοδότηση της Δ. Κοινότητας Διδύμων. Μπορούμε να αναβάλουμε τη συζήτηση του θέματος για λίγες ημέρες ώστε να έχουμε τη γνώμη του Συμβουλίου της.

Γιατί όμως το Συμβούλιο της Δ. Κοινότητας Διδύμων δεν συνεδρίασε εγκαίρως;

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Διδύμων έστειλε στο πρωτόκολλο του Δήμου Ερμιονίδος, όπως του έχει υποδειχθεί, έγγραφο προκειμένου να συγκληθεί Κοινοτικό Συμβούλιο, που θα συζητούσε και το εν λόγω θέμα εγκαίρως, δηλαδή πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου.

Η πρόσκληση εκδόθηκε στις 18-9-2024, έξι ημέρες αργότερα από την αίτηση του Προέδρου, οπότε οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο, δηλαδή ότι η πρόσκληση για Συμβούλιο πρέπει να κοινοποιηθεί στους Κοινοτικούς Συμβούλους τρεις ημέρες πριν τη διενέργεια του , ήταν αδύνατον να τηρηθούν και να προλάβουν να συνεδριάσουν έστω και στις 19-9-2024, ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρ΄ όλα αυτά ο Πρόεδρος της Κοινότητας στις 18-9-2024 στις 18,00 βρισκόταν στα Κοινοτικό Κατάστημα αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε η Γραμματέας. Επομένως Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έγινε. Με την αιτούμενη ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης του θέματος στο Δημ. Συμβούλιο, όπως άλλωστε έγινε για δύο γνωμοδοτήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, θα δινόταν η δυνατότητα στο Κοινοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου 2024.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Διδύμων δήλωσε πως όταν έλαβε τη σχετική Μελέτη αναζήτησε το σχεδιάγραμμα, μίλησε με τεχνικό σύμβουλο της επιχείρησης για διευκρινίσεις και μαζί με την Αντιπρόεδρο επισκέφτηκαν τον αιτούμενο χώρο. Κατά την αυτοψία διεπίστωσαν ότι ο χώρος που ζητούσε η εταιρεία για την εναπόθεση των λατομικών υλικών ήταν παλιό λατομείο. Έτσι ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο (3/3) γνωμοδότησε θετικά, αφού η λειτουργούσα επιχείρηση δεν ζητούσε επιπλέον καινούργιο δασικό χώρο για τις δραστηριότητές της.

Να σημειωθεί ότι η παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Συμβούλιο του Απριλίου για το εν λόγω θέμα ψήφισε αρνητικά.

Κρανίδι 25 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Ασύμμετρη επίθεση Δημάρχου Ερμιονίδας κατά του Προέδρου της Δ. Κοινότητας Διδύμων

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα