Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μία χρονιά βρίσκονται οι αγρότες της Αργολίδας

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης και Ασύλου και Εσωτερικών από τον Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά με την οποία ζητά άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης έλλειψης εργατών γης, ενόψει της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου.
Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μία χρονιά βρίσκονται οι αγρότες της Αργολίδας ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου λόγω της έλλειψης εργατών γης.
Η Νέα Δημοκρατία διανύοντας τον 6ο χρόνο διακυβέρνησής της παρά τις διαρκείς εξαγγελίες της δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας.
Οι διμερείς συμφωνίες στον τομέα της μετανάστευσης και της κινητικότητας που φέρεται να έχει υπογράψει με το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ δεν φαίνεται να προχωράνε και οι διμερείς συμφωνίες που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι επεξεργάζεται με άλλες χώρες όπως η Αρμενία, η Ινδία, η Μολδαβία, η Γεωργία το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες.
Όπως είναι γνωστό εκτός από την έλλειψη εργατικών χεριών μεγάλες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις προκαλεί η έντονη γραφειοκρατία που επικρατεί στις διαδικασίες πρόσληψης αλλοδαπών ή και ημεδαπών εργατών γης. Δεδομένου ότι οι αγρότες της Αργολίδας ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν επαρκές εργατικό δυναμικό για τη συγκομιδή της ελιάς και προβληματίζονται έντονα τόσο για το κόστος παραγωγής όσο και για τα μεροκάματα που θα κληθούν να πληρώσουν τα οποία πέρυσι έφτασαν ή και ξεπέρασαν τα 60 ευρώ σε αρκετές περιοχές και
Δεδομένου ότι οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών και έχουν ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, την εξάλειψη των γραφειοκρατιών αγκυλώσεων και των καθυστερήσεων στις διαδικασίες πρόσληψης εργατών γης ενόψει και της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου;
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα