Μαθήματα…οικονομίας επειγόντως, συστήνει στη Δημοτική Αρχή ο Μαργέτας

Κατεπείγουσα ανάγκη για μαθήματα Οικονομίας στο Δήμο Ερμιονίδας

Η Δημοτική Αρχή του Δ. Ερμιονίδος στην πρεμούρα της να επιδοθεί σε χαρακτηρισμούς, απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει την επιταγή από την εγγυητική επιστολή.

Τι μας λένε λοιπόν στην απαντητική επιτολή τους για την ακύρωση του διαγωνισμού για το κυλικείο του Γυμνασίου Κρανιδίου;

Μας λένε ότι: «η εγγύηση αυτή μπορεί να δίνεται εκτός από επιταγή και με μετρητά» και παρακάτω αναφέρουν « εάν πρέπει να προσκομίζεται η εγγύηση μόνο με τη μορφή επιταγής»

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι είναι άλλο πράγμα η επιταγή και άλλο πράγμα η εγγυητική επιστολή που απαιτείται για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ο ισχυρισμός τους ότι για όλα φταίει η κατάργηση των σχολικών Επιτροπών δεν ευσταθεί, αφού είναι ξεκάθαρο ότι από την 30η-6-2024 οι αρμοδιότητες των Ν.Π.Δ.Δ Σχολικές Επιτροπές ασκούνται από τον οικείο Δήμο και βάσει του νόμου 3852/2010, άρθρο 72, παρ 1 η κατάρτιση των όρων, η σύνταξη των διακηρύξεων, η διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών γίνεται από τη Δημοτική Επιτροπή.

Πράγματι -ευκαιρία να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας- στη Δημοτική Επιτροπή ψήφισα τους όρους της δημοπράτησης, αφού ύστερα από παρέμβασή μου αφαιρέθηκε όρος που προτεινόταν από τη Δημοτική Αρχή, ο οποίος καταστρατηγούσε την ισότητα κατά τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό και άνοιγε την πόρτα για ενδεχόμενη μεροληπτική διεξαγωγή της διαδικασίας.

Η προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στην Αντιπολίτευση πέφτει στο κενό, αφού όλοι κατανοούν ότι όταν ” στριμώχνονται” ή όποτε τους συμφέρει ξεχνούν ποιος διοικεί το Δήμο.

Ας εξηγήσουν στους γονείς τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις π.χ γιατί από το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιουλίου το θέμα ήλθε στη Δημοτική Επιτροπή της 21ης Αυγούστου 2024;

Ας ζητήσουν τουλάχιστον, έστω και τώρα, συγνώμη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Κρανίδι 20 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

 

Κατεπείγουσα ανάγκη για μαθήματα Οικονομίας στο Δήμο Ερμιονίδας

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα