Η υποκρισία του κ. Μαργέτα σε όλο της το μεγαλείο!

Ο διαγωνισμός για το κυλικείο του Γυμνασίου Κρανιδίου ματαιώθηκε, εξαιτίας ενός ζητήματος που προέκυψε με την εγγύηση των 500€ την οποία προσκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτόν, σχετικά με το εάν η εγγύηση αυτή μπορεί να δίνεται εκτός από επιταγή και με μετρητά, όπως ορίζει σχετική ισχύουσα εγκύκλιος του Υπουργείου.

 

Όλοι γνωρίζουν ότι από την 1η Ιουλίου 2024 καταργήθηκαν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων πέρασε απ’ ευθείας υπό την αιγίδα του Δήμου.

 

Οπότε εδώ και δυόμιση μήνες βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους δεν γνωρίζουν τους ακριβείς όρους του διαγωνισμού για ένα κυλικείο.

 

Πριν την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, η εγγύηση των 500€ μπορούσε να δοθεί και με μετρητά και με επιταγή προς τις Σχολικές Επιτροπές που διενεργούσαν τον εκάστοτε διαγωνισμό και αυτή πήγαινε στο ταμείο κάθε σχολικής κοινότητας με την μορφή εγγύησης.

 

Με το νέο καθεστώς κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτός ο όρος συνεχίζει να ισχύει, ή εάν πρέπει να προσκομίζεται η εγγύηση μόνο με την μορφή επιταγής.

 

Γι’ αυτό και ο Δήμος μας έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το οποίο δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα και περιμένουμε τις διευκρινήσεις.

 

Κατά τα λοιπά, οι όροι της διακήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού ισχύουν πλήρως και ήταν απόλυτα ορθοί με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Και γι’ αυτό ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Μαργέτας.

 

Και γεννούνται τα εύλογα ερωτήματα προς τον κ. Μαργέτα.

 

Γιατί ο κ. Μαργέτας ενώ ψήφισε τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για το κυλικείο Κρανιδίου, το αποκρύπτει από τους Δημότες;

 

Τους ψήφισε, ενώ γνώριζε ότι υπήρχε ζήτημα με τον συγκεκριμένο όρο και το αποσιώπησε επίτηδες για να δημιουργηθεί αργότερα πρόβλημα;

 

Ή μήπως δεν γνώριζε το θέμα και έρχεται σήμερα εκ’ των υστέρων να το παίξει μετά Χριστόν προφήτης και με περισσή υποκρισία να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, κάνοντας απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει κάτι μεμπτό για την Δημοτική Αρχή;

 

Όσες προσπάθειες όμως και να κάνει, αυτές θα πέφτουν στο κενό.

 

Διότι είναι κοινή διαπίστωση των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών, των γονέων και γενικά ολόκληρης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, ότι η Δημοτική Αρχή έχει ενεργήσει με πλήρη υπευθυνότητα και προνοητικότητα αυτή την μεταβατική περίοδο της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών την οποία διανύουμε.

 

Προνόησε με το παλιό καθεστώς, δηλαδή πριν την 1η Ιουλίου 2024, να τροφοδοτήσει τις σχολικές μονάδες με είδη καθαρισμού και αναλώσιμα και τους τελευταίους δυόμιση μήνες φρόντισε να επιλύσει κάθε πρόβλημα μηχανοργάνωσης, προμηθειών και κτιριακής λειτουργίας που προέκυψε σε αυτές.

 

Επίσης, η Δημοτική Αρχή έχει προμηθεύσει δωρεάν νερό στα παιδιά του Γυμνασίου Κρανιδίου.

 

Έτσι, παρά τις δυσκολίες και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που πάντα συναντάμε σε μια μεταβατική περίοδο, έχει ξεκινήσει απρόσκοπτα η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας,

 

Κόκκαλης Κωνσταντίνος,

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα