«Αναβαθμίζω το σπίτι μου»: Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης για όλους

Το «Αναβαθμίζω το σπίτι μου» πρόκειται για ένα πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων που στόχο έχει την ανακαίνιση ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σε όλη την Ελλάδα.

 

Με αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στην ανακατασκευή παλαιών διαμερισμάτων με πόρους του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε αυτά είναι κύριες κατοικίες, είτε είναι δευτερεύουσες.

 

Οι δαπάνες που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνουν:

Θερμομόνωση

Πράσινη στέγη

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Ηλιακός θερμοσίφωνας

Συστήματα Θέρμανσης – Ψύξης

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών / μικρών ανεμογεννητριών / άλλων ΑΠΕ

Εργασίες τοποθέτησης

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι δεν υπόκεινται σε εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια, με το υπουργείο να εκτιμά πως θα βοηθήσει περίπου 20.000 δικαιούχους.

Μάλιστα, προβλέπεται η επιδότηση του επιτοκίου του τραπεζικού δανείου για όλους στο 100%. Το ποσό του δανείου για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω» θα φτάνει έως τις 25.000 ευρώ, θα έχει διάρκεια από 3 έως 5 έτη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά τις δηλώσεις των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει από τον Ιανουάριο 2025 και να γίνουν γνωστές οι διαδικασίες των αιτήσεων. Πάντως δεν πρόκειται να διαφέρουν και πολύ από το «Σπίτι μου 2», δηλαδή με αίτηση στην τράπεζα.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα