Κασσελάκη θέλουν για πρόεδρο οι ψηφοφόροι !

Διαφορά 12,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει δημοσκόπηση της MRB για το Open, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open από τον Δημήτρη Μαύρο, τα ευρήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ΝΔ κινείται στα ποσοστά των ευρωεκλογών στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε μια ακόμη μέτρηση δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο, στην πέμπτη θέση.

Την ίδια ώρα, οι δύο στους τρεις ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν ανοικτά με την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ τον επιλέγουν ξανά για πρόεδρο του κόμματος, απέναντι σε Φάμελλο-Πολάκη.

Στην εσωκομματική μάχη για το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται δίνοντας μάχη με τον Χάρη Δούκα, ενώ ακολουθούν κατά πόδας η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 21,7%, έχοντας για πρώτη φορά μονοψήφιο ποσοστό διαφοράς από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο 12%. Ακολουθούν: Ελληνική Λύση 8,2%, ΚΚΕ 7,8%, ΣΥΡΙΖΑ 7%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Φωνή Λογικής 3,5%, Νίκη 3,1%.

Στο 16,4% είναι οι αναποφάσιστοι, στο 5,8% το λευκό/άκυρο.

MRB: Προηγείται ο Κασσελάκης στο κοινό ΣΥΡΙΖΑ

Στο συνολικό εν δυνάμει ΣΥΡΙΖΑ κοινό, το 31,1% προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, με τον Σωκράτη Φάμελλο να ακολοθεί με 27,4%. Τρίτος με 27% είναι ο Παύλος Πολάκης και ακολουθούν Απόστολος Γκλέτσος (20,5%) και Νίκος Φαραντούρης (14,4%).

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα