Μαλτέζος: Σας αρέσει η μελέτη για το Πάρκο Πόλης;

❓ Εσάς σας αρέσει η μελέτη που εκπονήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή για το Πάρκο Πόλης ;

Εμάς όχι. Το είχαμε άλλωστε δηλώσει και πριν αναλάβουμε και η πλειοψηφία των πολιτών συμφώνησε μαζί μας την 15/10/23.

📌 Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι μόνο ο συγκεκριμένος χώρος προβλέπεται από το σχέδιο πόλης για δημιουργία του πάρκου, επομένως δεν μπορεί να υπάρχει μεταφορά του κάπου άλλού.

📌Αυτό που μπορεί όμως να διαφοροποιηθεί και προσπαθούμε να πετύχουμε είναι μια διαφορετική χρήση των εκτάσεων που έχουν δεσμευθεί ώστε να έχουμε λιγότερο τσιμέντο, περισσότερο πράσινο και χώρους ελεύθερα προσπελάσιμους για τους πολίτες, που να προσιδιάζουν στον χαρακτήρα και στο σκοπό ενός “Πάρκου Πόλης”

❗️Η μελέτη αυτή, προτάθηκε μετά τις εκλογές της 15/10/2023 -στις οποίες η προηγούμενη δημοτική αρχή ηττήθηκε μεν αλλά εξακολουθούσε να διοικεί μέχρι την 31.12.2023 – και περιλαμβάνει, όπως αναφέρει στο Video ο αντιδήμαρχος Έργων και Αρχιτέκτων Μηχανικός, κ. Κώστας Αδρακτάς :

➖Θέατρο με καμαρίνια κ.α. κατασκευές, που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του πάρκου (9.000 τ.μ. περίπου), έναν χώρο κλειστό, που θα είναι προσβάσιμος για τους πολίτες μόνο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων

➖Χώρους μικρής έκτασης προσβάσιμους καθημερινά Ο ένας θα χρησιμοποιείται ως πάρκο (700 τ.μ. περίπου ) και ο δεύτερος ως πίστα skateboard (500 τ.μ. περίπου)….

➖χωράφια με πορτοκαλιές που δε ρυθμίζεται η απαλλοτρίωσή τους και παραμένουν χωράφια…

(Συζήτηση σχετικά με Πάρκο Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο)

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα