Η Μαρίνα Ναυπλίου στο σχέδιο στήριξης των real estate!

Σε «πεντάστερους» προορισμούς πρόκειται να μετατραπούν σύντομα μερικές από τις πιο μεγάλες μαρίνες της χώρας, καθώς σ’ αυτές θα υλοποιηθούν επενδύσεις εκατομμυρίων, οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Τα έργα ανάπτυξης που βρίσκονται στα σκαριά δεν αναβαθμίζουν μόνο τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, αλλά αξιοποιούν πλήρως και τη χερσαία ζώνη των μαρίνων, δημιουργώντας υποδομές υψηλής αισθητικής, όπως ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες και άλλα εμπορικά ακίνητα.

Τί συμβαίνει με τις μαρίνες Ιτέας, Καλαμαριάς και Ναυπλίου

Ο επόμενος στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση των μαρίνων Ιτέας και Καλαμαριάς. Η αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς, ωστόσο, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς το ταμείο απέναντί του βρίσκει συνεχώς τη δημοτική αρχή, η οποία αντιτίθεται σε κάθε προσπάθειά που κάνει για να προχωρήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Βάσει του masterplan, για το σύνολο της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς καθορίζεται μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 14.800 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχείο, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, αλλά και εκθεσιακούς-συνεδριακούς χώρους.

 

Ιδιαίτερα ευοίωνο είναι το μέλλον για τη μαρίνα Ναυπλίου, η οποία υπενθυμίζεται ότι πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς η αρχιτεκτονική μελέτη της στήθηκε από την αρχή, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν συμφωνούσε για τον τρόπο κατασκευής των κτιρίων, συμπεραίνοντας ότι δεν συνάδουν με την αρχαιολογική νομοθεσία για την Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου με τα εξέχοντα μνημεία της.

 

Το νέο σχέδιο, το οποίο έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ΤΕΚΑΛ, θα περιλαμβάνει χερσαίες και λιμενικές εγκαταστάσεις, θα υπάρχουν 177 θέσεις ελλιμενισμού, 3.000 τ.μ. κτιριακές εγκαταστάσεις με αθλητικούς χώρους και ένα υπαίθριο θέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το έργο θα ξεκινήσει το 2025, καθώς οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων είναι μακροχρόνιες, αλλά στόχος είναι σε 18 μήνες από τότε που θα αρχίσουν οι κατασκευές να παραδοθεί.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα