Έσωσαν το παιδί και τη μητέρα γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Αργολίδας

Πρωταγωνιστές στο πρωτοφανές περιστατικό της γέννησης ενός μωρού στην τουαλέτα του σπιτιού της μητέρα του στο Άργος, είναι γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Αργολίδας.

Τα parapolitikaargolida.gr μπροστά στο μοναδικό πραγματικά αυτό περιστατικό στέκονται με κοινωνική ευαισθησία και πολλή προσοχή. Ερευνώντας τα όσα συνέβησαν και λαμβάνοντας μαρτυρίες, παραθέτουν γεγονότα και φυσικά το αποτέλεσμα της υπόθεσης αυτής που δεν είναι άλλο από την σωτηρία του νεογνού, την επιτυχή αντιμετώπισή του στο νοσοκομείο Αργολίδας αλλά και της μητέρας, παρ ότι δεν υπήρχε όπως αναφέρθηκε παιδίατρος, μια πραγματικότητα άλλωστε που είναι γνωστή εδώ και μεγάλο διάστημα σε όλους.

Η έλλειψη παιδιάτρου δεν κατέστη δυνατό να εμποδίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχτηκε το περιστατικό να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά, επαναφέροντας το μωρό το οποίο έφτασε χωρίς τις αισθήσεις του, κυανό και με υποθερμία, χορηγώντας του οξυγόνο, ζεσταίνοντάς το και βάζοντας το υποστηρικτικά σε θερμοκοιτίδα ώστε να μεταφερθεί κατόπιν στο ΠΑΙΔΩΝ, εκεί όπου υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε να διαπιστωθεί εάν το μωρό έφερε άλλου είδους τραύματα ή κακώσεις δεδομένων των συνθηκών στις οποίες γεννήθηκε. Παράλληλα, φροντίδας έτυχε και η μητέρα η οποία έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης δεδομένων επίσης των συνθηκών κάτω απο τις οποίες είχε γεννήσει.

Οι ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό που σόκαρε την κοινωνία αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επιβάλλουν μεγάλη προσοχή στον τρόπο ανάδειξης και βεβαίως στις πληροφορίες που δίνονται στην δημοσιότητα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ ΓΕΝΝΑΣ 

Τα parapolitikaargolida.gr παρουσιάζουν το χρονικό του απίστευτου πραγματικά γεγονότος, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και μαρτυριών που ελήφθησαν. Η 39χρονη γυναίκα φέρεται να δηλώνει πως δεν γνώριζε πως εγκυμονούσε. Την εγκυμοσύνη δεν είχε αντιληφθεί ούτε και το περιβάλλον αφού πρόκειται για άτομο με αυξημένο σωματικό βάρος, σε βαθμό παχυσαρκίας. Μαρτυρίες ωστόσο εκ του εργασιακού περιβάλλοντος μιλούν για προσεγμένη εργασία τους τελευταίους μήνες, τακτική που ακολουθούν συνήθως οι εγκυμονούσες. Ίδιες μαρτυρίες μιλούν για προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον, για ενδεχόμενο ακόμα και απώλειας εργασίας και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Η 39χρονη στις 30 Αυγούστου ένιωσε αδιαθεσία και με την βοήθεια της προισταμένης της επισκέφθηκε ειδικό ο οποίος της χορήγησε επιπλέον αγωγή. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα κάλεσε στο τηλέφωνο συναδέλφους της ζητώντας βοήθεια και δηλώνοντας σοβαρή αδιαθεσία. Οι συνάδελφοι που έσπευσαν στο σπίτι της βρέθηκαν μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα, η 39χρονη γεμάτη αίματα καθόταν σε μια καρέκλα του σπιτιού ενώ αίματα οδηγούσαν στο μπάνιο. Εκεί οι συνάδελφοι της 39χρονης αντίκρυσαν το νεογέννητο μωρό στην λεκάνη της τουαλέτας. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν η γυναίκα δεν κατάλαβε οτι γεννούσε και προσπαθούσε να αφοδεύσει όταν τελικά το μωρό γεννήθηκε!

Στο σπίτι έφτασαν 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οι νοσηλευτές παρέλαβαν το νεογνό με υποθερμία και κυανό, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο το μωρό δεν είχε τις αισθήσεις του ωστόσο ο μαιευτήρας της δομής προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες φροντίζοντας και επαναφέροντας το παιδί. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο ΠΑΙΔΩΝ προκειμένου να γίνουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως, ακόμα και παιδίατρος να υπήρχε στο νοσοκομείο και πάλι το παιδί θα διακομιζόταν στην Αθήνα αφού στη δομή της Αργολίδας δεν υπάρχει αυτός ο εξειδικευμένος εξοπλισμός. 

Το 2ο ασθενοφόρο παρέλαβε τη μητέρα η οποία χειρουργήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και οι δυο, είναι καλά στην υγεία τους κι αυτό αναμφισβήτητα οφείλεται στην ομάδα του νοσοκομείου της Αργολίδας η οποία παρά το σοκ και το πρωτοφανές του περιστατικού, λειτούργησε υποδειγματικά! 

Η έρευνα του parapolitikaargolida.gr αναφέρει πως η μητέρα δήλωσε στο νοσοκομείο πως δεν υπάρχει κανένα οικείο της πρόσωπο ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση και βέβαια για το μωρό το οποίο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και η ίδια αρνείται να παραλάβει. Δεδομένων και άλλων στοιχείων που δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν αναμένεται η γυναίκα να εξεταστεί απο ειδικούς ψυχολόγους ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει το τι θα γίνει με το μωρό αφού  η 39χρονη δεν δηλώνει ούτε το όνομα του πατέρα.

Τα όσα συνέβησαν πριν λίγα 24ωρα αποτελούν πρωτοφανές και σοκαριστικό συνάμα περιστατικό με πολλές παραμέτρους και πτυχές που δεν είναι γνωστές και προς τούτο ο χειρισμός του πρέπει να είναι ανάλογος.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα