Ποιος στερείται τελικά σοβαρότητας;

Σχετικά με τη μη εμπρόθεσμη κλήση της 4ης Δίμηνης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, παραθέτω το απόσπασμα από τη σχετική εγκύκλιο υπ. Αριθμ 98/26-1-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών:


«Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο μήνες σε Ειδική Συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της. Ο/Η Πρόεδρος του Δ.Σ προσκαλεί καταρχήν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους Δημοτικούς Συμβούλους δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Η παράλειψη σύγκλησης της Διμηνιαίας αυτής Συνεδρίασης, για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας, αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του/της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η πρόσκληση εν προκειμένω έπρεπε να είχε εκδοθεί έως τις 19 Αυγούστου 2024. Έως τις 22 Αυγούστου 2024 που δημοσιοποιήσαμε τη δική μας επιστολή, καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχαμε για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ποιος θεωρεί εξάλλου ότι οι καλοκαιρινές απουσίες των δημοτικών συμβούλων αποτελούν λόγο «ανωτέρας βίας», τη στιγμή μάλιστα που όλοι λαμβάνουν την πρόσκληση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπου κι αν βρίσκονται; Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων βρίσκονταν στην περιοχή μας, αφού είχαν παρουσία τόσο στα εγκαίνια του Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στις 21 Αυγούστου στο Πόρτο Χέλι, όσο και στον εορτασμό του Αγ, Ιωάννου στις 28 Αυγούστου στο Κρανίδι.

Σε κάθε περίπτωση πριν από τις αστήρικτες δικαιολογίες τους καλούμε να διαβάσουν την αναφερθείσα εγκύκλιο η οποία επιπλέον των όσων προανέφερα λέει: «η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της μπορεί να λάβει χώρα είτε διά ζώσης, είτε δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη. στην περίπτωση που κάποιος από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να παρευρίσκονται με φυσική παρουσία»
Όσο για την ατυχή αναφορά της Προέδρου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων στο Ράδο για το θέμα της υδροδότησης, ένα θέμα που ταλαιπωρεί έναν οικισμό ολόκληρο το καλοκαίρι, ας ενημερωθεί ότι η συνεδρίαση έχει αναρτηθεί κανονικά στη Διαύγεια από τις 6 Αυγούστου 2024 με ΑΔΑ: 65ΕΠΩΡΡ-ΙΝΧ και κανείς δεν έκανε προσφυγή εναντίον της, παρά τις μεγαλοστομίες που για άλλη μια φορά εκτοξεύτηκαν για λόγους εντυπωσιασμού.
Όσο για τις συστάσεις της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας ας κοιτάξει στον ελεύθερο χρόνο τα videos με τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, διαβάζοντας ταυτόχρονα τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία τους και ελπίζουμε επιτέλους ότι θα κατανοήσει πώς πρέπει να ασκεί τα δικά της καθήκοντα.

Κρανίδι 31 Αυγούστου 2024
Γιάννης Μαργέτας

Ποιος στερείται τελικά σοβαρότητας;

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα