Αγριόχοιροι ρημάζουν τις καλλιέργειες στην Αργολίδα!

«Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ζημιών σε καλλιέργειες από αγριόχοιρους στην Ορεινή Αργολίδα»

Την επιστολή των αγροτών των Κοινοτικών Διαμερισμάτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών για τα προβλήματα που προκαλούν οι αγριόχοιροι στις καλλιέργειές τους έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα,  27 Αυγούστου 2024

Προς τους Υπουργούς:

  1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Τσιάρα
  2. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη

ΘΕΜΑ: «Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ζημιών σε καλλιέργειες από αγριόχοιρους στην Ορεινή Αργολίδα»

Σας καταθέτω επιστολή των αγροτών των Κοινοτικών Διαμερισμάτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών της Π.Ε. Αργολίδας στην οποία περιγράφουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή τους η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι αγριόχοιροι δημιουργούν τεράστιες ζημιές στην παραγωγή τους, στο φυτικό κεφάλαιο αλλά και στο πάγιο κεφάλαιο των αγροτικών εκμεταλλεύσεών τους, καθώς καταστρέφουν και τα αρδευτικά δίκτυα, ενώ προκαλούν και τροχαία ατυχήματα που ολοένα αυξάνονται.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει το κόστος παραγωγής σε υπέρμετρη αύξηση την οποία οι αγρότες των περιοχών αυτών δυσκολεύονται πολύ να αντιμετωπίσουν και απειλούνται με φτωχοποίηση και εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους.

Επιπλέον, στην επιστολή τους αναφέρουν τα αιτήματά τους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι αγριόχοιροι.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο βουλευτής

 Ανδρέας Πουλάς

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα