Στη Βουλή φέρνει ο Πουλάς το θέμα της Κίου!

Η μια παρέμβαση διαδέχεται την άλλη για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Κίο και τους συνεχείς πυροβολισμούς στους καταυλισμούς των Ρομά

Οι πολίτες της Αργολίδας και ειδικότερα της Νέας Κίου και του πρώην Δήμου Μιδέας βιώνουν επανειλημμένα συνθήκες ανασφάλειας και φόβου. Η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ομάδων Ρομά στην Αργολίδα, τόσο απέναντι σε πολίτες όσο και σε δημόσιες δομές όπως τα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί κατά καιρούς σε νοσοκομεία, αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα.
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την περιοχή. Όπως είχε κάνει και το 2021 όπου αρκέστηκε σε απλές διαπιστώσεις και υποσχέσεις.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση τα σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται με επισκέψεις και συσκέψεις. Λύνονται με πράξεις και αποτελεσματικά μέτρα.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η πραγματικότητα είναι ότι τα αστυνομικά τμήματα της Αργολίδας και γενικότερα της περιφέρειας αποδυναμώνονται συνεχώς με αλόγιστες μετακινήσεις προσωπικού προς τα αστικά κέντρα γεγονός που δημιουργεί κενά στα αστυνομικά τμήματα και εντείνει το αίσθημα του φόβου των πολιτών που αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές.
Για την ασφάλεια της περιοχής μας αλλά και για την αντιμετώπιση του διαχρονικού ζητήματος των Ρομά πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Είναι ανάγκη τα αστυνομικά τμήματα και οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (ΟΠΚΕ) της Αργολίδας να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και τα μέτρα αστυνόμευσης ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές τόσο για την μείωση των παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών όσο και για την πλήρη ενσωμάτωση των Ρομά. Μάλιστα σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών κατέθεσα αναφορά στη Βουλή και ζητώ από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει απαντήσεις.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα