Σημαντική συνάντηση για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των Προέδρων της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Αμερικής, κ. Αγγελικής Βουρνά, της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας του Καναδά, κ. Νότας Ηλιοπούλου και του κυβερνήτη της ανατολικής πολιτείας της Ομοσπονδίας κ. Χρήστου Βουρνά, στο κτήριο της Πρυτανείας, στην Τρίπολη, με την Αντιπρύτανι Διοικητικών Υποθέσεων Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE, Καθηγήτρια Ευθαλία Χατζηγιάννη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αντιπρύτανις, παρουσίασε τα προσφερόμενα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και τις καινοτόμες δράσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών της Αμερικής και του Καναδά, εστιάζοντας στη μεγάλη πρόκληση να προσελκύσουν και να επαναπροσδιορίσουν την επικοινωνία τους με περισσότερους νέους και νέες αρκαδικής αλλά και μη αρκαδικής καταγωγής, δομώντας ένα πρόγραμμα διδασκαλίας και διάδοσης του Ελληνικού πολιτισμού, που να είναι ελκυστικό και αποδοτικό και που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα, να επισκεφτούν, να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τη σημερινή Ελλάδα.

 

Καίριο σημείο της συνάντησης ήταν η προοπτική αναζήτησης συνεργασίας από όλους τους συμμετέχοντες, με την υπογραφή, στο άμεσο μέλλον, Μνημονίων Συνεννόησης και άλλων ρυθμίσεων συνεργασίας, για την επίτευξη του κοινού τους στόχου, που είναι η διευκόλυνση της κινητικότητας των νέων Αρκάδων από τις δύο χώρες, αλλά και άλλες ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες μεταξύ του Πανεπιστημίου και των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών της Αμερικής και του Καναδά.

 

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκών και διοικητικών μελών και γενικότερα νέων από την Αρκαδία και αντιστρόφως, αξιοποιώντας παράλληλα τη σχέση των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών της Αμερικής και του Καναδά, με διακεκριμένα Πανεπιστήμια των δύο χωρών.

 

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την κ. Παρασκευή Χαϊδά, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, το έργο του οποίου υποστηρίζεται από την Αντιπρύτανι Διοικητικών Υποθέσεων Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια κ. Ευθαλία Χατζηγιάννη.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα