Καζάνι που βράζει η Ν.Κίος! Είμαστε σε πολιορκία; Να τους διώξουμε!

Τι ειπώθηκε στην συγκέντρωση της Τρίτης / Γιατί απουσίαζαν οι 3 Βουλευτές/ Ποιά η συνέχεια 

Την δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά κατέθεσαν, με μελανά χρώματα, με σκληρά λόγια και χωρίς υπεκφυγές οι κάτοικοι της Νέας Κίου στην συνάντηση / συγκέντρωση που προκάλεσε ο δήμαρχος Άργους / Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος αφορμή των νέων περιστατικών με πυροβολισμούς που έχουν στην κυριολεξία θέσει τα τελευταία 24ωρα την Κίο σε κλοιό τρόμου, χθες βράδυ έμπροσθεν του πνευματικού κέντρου.

“Να τους διώξουμε! Να μαζέψουμε υπογραφές, να βρούμε δικηγόρο από την Αθήνα και να τους διώξουμε! Να μην δοθεί καμία νέα άδεια οικοδομής. Να γκρεμίσουμε ότι υπάρχει”, μια απο τις μαρτυρίες που κατεγράφησαν! 

Στην διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν φοβερά πράγματα! Ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων απο ανήλικους καταμεσίς της πλατείας! Για εκφοβισμούς! Για προσπάθεια γκετοποίησης της πλατείας από 7χρονα!!!! Ειπώθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά και δημόσια πως υπάρχουν αστυνομικοί που προστατεύουν τους Ρομά και προς τούτο αναφέρθηκε ως λύση η έλευση δυνάμεων απο την Αθήνα! Κατεγράφη μαρτυρία εκπαιδευτικού που λέει πως, μόλις 2 παιδιά Ρομά κατόρθωσαν στα 32 χρόνια εκπαιδευτικής πορείας του, να τελειώσουν το σχολείο!

“Η τοπική αστυνομία δεν μπορεί. θέλουμε δυνάμεις απο Αθήνα. Είναι θέμα Γιάννη Ανδριανού, μπορεί να βοηθήσει. Κουτσοπόδι και Αγία Τριάδα τους έδιωξαν τι είναι η Κίος;”

“Ζούμε περιστατικά κάθε μέρα , η λύση δεν είναι να καθόμαστε και να κοιταζόμαστε. Η λύση είναι η ενίσχυση της αστυνομίας και ο σοβαρός έλεγχος. Υπάρχουν αστυνομικοί που έχουν νταραβέρια με τους ρομά και τους προστατεύουν! Τους ενημερώνουν και κρύβουν τα όπλα και τα ναρκωτικά και εμείς κινδυνεύουμε καθημερινά. Ακόμα και στην πλατεία υπάρχει κατάληψη. Παρενοχλεί σεξουαλικά 8χρονος , 12χρονη. Δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό το χωριό. Είναι εγκαταλελειμμένο στους Ρομά, θα ξεσηκωθούμε αν δεν κάνετε κάτι!”

“Να εφαρμοστεί ο νόμος και να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ο Εισαγγελέας ενώ έχει τις λίστες δεν παρεμβαίνει. 2 μόνο παιδιά τελείωσαν το σχολείο στα 32 χρόνια που είμαι εκπαιδευτικός.”

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

Ο Γιάννης Μαλτέζος μίλησε για ένα πρόβλημα άλυτο, δεκαετιών! Επί της ουσίας, αφού η απλή καταγραφή δεν έχει πλέον νόημα, ενημέρωσε τους κατοίκους για τις επαφές που έκανε με τις αρμόδιες αρχές, τις συναντήσεις που έχει οριοθετήσει, την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Δημοτικό συμβούλιο γι αυτές  τις συναντήσεις και βέβαια; Για το ένα και μοναδικό αίτημα που θα θέσει! Την στελέχωση της ΑΔ ώστε να υπάρχουν ουσιαστικοί έλεγχοι και επιβολή του νόμου!

“Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις δράσεις για ένα πρόβλημα χρονίζον και άλυτο. Το πρόβλημα αφορά την παραβατικότητα συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που χθες και όχι μόνο, με συνεχείς πυροβολισμούς έδιναν εδώ στην Κίο και τις γύρω περιοχές έδιναν την αίσθηση οτι είναι μια περιοχή που δεν είναι ασφαλής! Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Έχω ενημερωθεί από την Α.Δ είναι εδώ ο κ.Λαθούρης, έχω μιλήσει με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, έκλεισα και ραντεβού μαζί του για την ερχόμενη εβδομάδα. Γνώριζε το θέμα, η αστυνομία μπήκε στον καταυλισμό, υπάρχει σύλληψη, λύνει όμως αυτό το πρόβλημα; όχι! Έρχεται και επανέρχεται περιοδικά με μεγάλη ένταση. Στο παρελθόν είχε έρθει και τότε ο κ.Χρυσοχοίδης ως υπουργός και είχε φροντίσει να έρθουν ομάδες που τιθάσευσαν μια ανάλογη έξαρση που υπήρχε τότε. Θα ζητήσουμε ενίσχυση και στελέχωση της αστυνομίας στο δήμο Άργους / Μυκηνών. Αν δεν υπάρχει δύναμη για να επιβάλει το νόμο, δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια.”

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Και οι 3 βουλευτές απουσίασαν από την συνάντηση είναι όμως…ενήμεροι όπως είπε ο Δήμαρχος! Ενήμερος και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ενήμερος και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα για ραντεβού του δημάρχου, ενήμεροι όλοι αλλά…επί της ουσίας τίποτα! Οι κάτοικοι πάντως θεωρούν τον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιάννη Ανδριανό ως εκείνον που έχει την δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά.

Η Νέα Κίος είναι μια περιοχή σε πολιορκία τα τελευταία 50 χρόνια όταν απο άλλες περιοχές οι Ρομά έχουν αποχωρήσει!

“Το πρόβλημα δεν μας απασχολεί 1η φορά. Το 2000 στήσαμε ταμπούρια στα όρια του χωριού με καραμπίνες και όπλα. Κατηγορηθήκαμε, οδηγηθήκαμε στο δικαστή, μας είπαν εμπρηστές και δολοφόνους μικρών παιδιών! Ο κόσμος της Κίου είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα αυτονόητα κάθε στιγμή . Ήρθαμε εδώ, ομονοώντας να οδηγηθούμε κάπου, όχι να βγάλουμε τα σπαθιά! Η ευθύνη βαρύνει άλλους! Το κράτος, τις αρχές, που πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο! Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη! Είμαστε σε πολιορκία;”

“Νομίζουν οτι είναι τσιφλίκι τους! Το βλέπουμε απο το πως οδηγούν, πως φέρονται, τους δίνουμε δουλειά. Δημιουργούν γκέτο ακόμα και ανήλικα στην πλατεία. Η παραβατικότητα ξεκινά απο πολύ μικρή ηλικία, καπνίζουν, κλέβουν, τρομοκρατούν, βρίσκονται στο χωριό ακόμα και πολύ αργά παρ ότι ανήλικα”

“ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ”

Ο Κωνσταντίνος Λαθούρης εκπροσώπησε τον Αστυνομικό διευθυντή Αργολίδας στην συνάντηση και περιέγραψε την επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες στον καταυλισμό. Δέχτηκε μάλιστα και διαμαρτυρίες όταν αναφέρθηκε στους Ρομά ως “ευαίσθητη κοινωνική ομάδα”. Με περισσή ειλικρίνεια παραδέχτηκε πως όσα γίνονται απο την πλευρά της ΕΛΑΣ δεν ικανοποιούν τους κατοίκους, ωστόσο γίνεται το καλύτερο δυνατό!

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κΛαθούρη περί των συλλήψεων που έχουν γίνει απο 1η Ιουνίου, 650 τον αριθμό, οι μισές εκ των οποίων αφορούν Ρομά κι αυτός ο αριθμός αποδεικνύει αν μη τι άλλο το μέγεθος του προβλήματος!

 

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ 

Οι Κιώτες ξεκαθάρισαν πως η συνάντηση ήταν η αρχή, άλλωστε αποφασίστηκε το μεσημέρι! Πλέον δεν είναι διατεθειμένοι να μένουν θεατές! “Θα υπάρξει ξεσηκωμός αν δεν δοθεί λύση” αναφέρθηκε χαρακτηριστικά!

Την 1η συνάντηση / κινητοποίηση προκάλεσαν τα περιστατικά συνεχών πυροβολισμών στους καταυλισμούς της Νέας Κίου τα τελευταία 24ωρα, μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ ΕΔΩ, ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα