“Φαρ Ουέστ” η Ν.Κίος! Πυροβολούν για 4η μέρα!

Ποιός θα παρέμβει επιτέλους αποτελεσματικά βάζοντας τέλος στο κλίμα φόβου και ανασφάλειας κάτω απο το οποίο, χρόνια τώρα, ζουν οι Κιώτες;

Σε κλοιό φόβου και άκρατου κινδύνου χωρίς δυνατότητα πρόβλεψης των όσων μπορούν να συμβούν ζουν για 4η συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι της Νέας Κίου. Από τους καταυλισμούς των Ρομά ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί!

Κανείς δεν γνωρίζει τί έχει συμβεί και στους καταυλισμούς έχει ξεσπάσει πόλεμος! Εκείνο που γνωρίζουν όλοι είναι πως φοβούνται να κυκλοφορήσουν, φοβούνται να περπατήσουν, φοβούνται να ζήσουν στον τόπο τους χωρίς ανησυχία.

Κλήσεις στις αρχές έγιναν. Οι πυροβολισμοί όμως συνεχίζονται. Καμία παρέμβαση ουσιαστική. Άραγε πρέπει να υπάρξει συμβάν ;

Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν από τους καταυλισμούς έχουν φύγει ασθενοφόρα. Ή άτομα με χειροπέδες, κάποια απο αυτά τα περιστατικά είναι πρόσφατα, ένα εξ αυτών τον Μάρτιο όπου  ο καταυλισμός στην Καρακάξα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης  με έναν άνδρα να τραυματίζεται σοβαρά και μια γυναίκα ελαφρύτερα από τους δεκάδες πυροβολισμούς που ρίχτηκαν.

Τον Δεκέμβριο του 2023 καταγράφεται ένα ακόμα, σοβαρότατο, με άγρια συμπλοκή δύο οικογενειών Ρομά  που είχε ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς από ανταλλαγή πυροβολισμών, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρός. Αρχές του ίδιου μήνα πυροβολισμοί κατεγράφησαν και στο νοσοκομείο!

Πριν απο λίγες μέρες η Νέα Κίος πνίγηκε στους καπνούς απο φωτιές στον καταυλισμό της Καρακάξας.

Όμως, τίποτα δεν αλλάζει. Φόβος συνεπειών δεν υπάρχει στους πληθυσμούς των Ρομά. Ούτε και φόβος για την ζωή τους.

 

Έλεγχος; Σε καμία περίπτωση! Ζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μιας τοπικής κοινωνίας που χρόνια τώρα ανέχεται να ζει με το φόβο! Και λέμε ανέχεται διότι, οι πληθυσμοί αυτοί, ούτε κατ ελάχιστο δεν έχουν δείξει πως μπορούν να σεβαστούν και να συνυπάρξουν με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νέας Κίου. Αν μπορούσαν θα φρόντιζαν να μην στήνουν κάθε λίγο και λιγάκι σκηνικό τρόμου όπως αυτό των τελευταίων τεσσάρων ημερών!  Μπορεί να συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό όχι!

Αν η Νέα Κίος θέλει να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, να γίνει στα επόμενα χρόνια τουριστικός προορισμός και θέρετρο, αν θέλει οι κάτοικοί της να μην τρέμουν να περπατήσουν στους δρόμους της, τότε η ουσιαστική παρέμβαση είναι επιτακτική!

Όχι απλά κινητοποιήσεις, όχι απλά διαμαρτυρίες, όχι απλά επερωτήσεις στη Βουλή και περιοδικές επιχειρήσεις από τις αστυνομικές αρχές. Η απάντηση πρέπει να είναι άλλη! Αν όχι, οι πυροβολισμοί θα συνεχίζονται και το πέπλο φόβου και τρομοκρατίας δεν θα «σηκωθεί» πότε πάνω από τον ουρανό της Νέας Κίου!

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα