Ο Μαργέτας απαντά στον Γεωργόπουλο για τα ιχθυοτροφεία

Υποκρισία και παραποίηση της πραγματικότητας καθ΄ έξιν

κ. Δήμαρχε Ερμιονίδας, το να μην διαβάζει κάποιος επαρκώς ή να μην κατανοεί το νόημα των μελετών είναι πρόβλημα!
Είναι μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το να υποκρίνεται ότι δεν έχει διαμορφωμένη άποψη για το 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Αυγούστου 2024, ενώ το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην ΠΑΥ Α5 (Βουρλιά-όρμος Κορακιάς)» συζητιέται εξ αναβολής, επομένως, είχε πολλαπλάσιο χρόνο να το μελετήσει. Και, ενώ έχουν έτσι τα πράγματα, ο Αντιδήμαρχος που είχε οριστεί ως εισηγητής να μην εισηγείται για το θέμα ούτε κατόπιν πίεσης της Μείζονος Αντιπολίτευσης και να δηλώνετε ότι θα αποφασίσετε, αφού ακούσετε τους εισηγητές. Κόντρα σε όλα αυτά, να προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 26 Αυγούστου ότι έχετε διαχρονικά και παγιωμένα αρνητική θέση σε οποιαδήποτε πρόταση αφορά στα ιχθυοτροφεία, επομένως αποκρύψατε από το Δ.Σ ότι είχατε έλθει από την αρχή με αρνητική εισήγηση.
Το να διαστρεβλώνει όμως κανείς συνειδητά θέσεις παρατάξεων και να ισχυρίζεσαι ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο» και τρείς (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν υπέρ της επέκτασης των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών στην Βουρλιά, την Κορακιά και το Θυννί, και όταν μάλιστα ο καθένας μπορεί να δει το σχετικό video, είναι υποβάθμιση της κρίσης των πολιτών και προσπάθεια χειραγώγησης της.
Η πρόταση της Παράταξής μας είναι εναρμονισμένη με την Απόφαση που έλαβε στην Αρκαδία ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για το ίδιο θέμα με προσθήκη ενός επιπλέον στοιχείου από εμάς (4η παράγραφος) που αφορά την απόλυτη διασφάλιση ότι δηλαδή τα υπάρχοντα ιχθυοτροφεία δεν θα επεκταθούν σε καμία περίπτωση.
Επιπλέον, είναι εναρμονισμένη με την υπ΄αριθμ 45/3-6-2024 Απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρότασή μας αναφέρει τα εξής:
« 1. Να διατηρηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο δραστηριοποίησης των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή του Δήμου μας, το οποίο ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία μέσω της απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού.
2. Εάν εγκριθεί η υπό κρίση Σ.Μ.Π.Ε από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ στο με αριθμό πρωτοκόλλου ΙΩ/8244/11-12-2023 έγγραφο του, το οποίο θα πρέπει να παρακολουθεί την οικολογική ποιότητα του θαλασσίου περιβάλλοντος και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών κινδύνων.
3. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τη δραστηριοποίηση των υδατοκαλλιεργειών στο Δήμο Ερμιονίδας, αποστέλλοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των ελέγχων.
4. Να παραμείνει η δυναμικότητα των υπαρχουσών Μονάδων εκεί που είναι τώρα. Να μην επεκταθεί.»
Μόνο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ Γιάννης Γεωργόπουλος κατάλαβε ότι ψηφίσαμε υπέρ των επεκτάσεων. Ακόμα και ο κ. Λάμπρου Αναστάσιος που τοποθετήθηκε μετά από εμένα συμφώνησε με όλο το πλαίσιο που βάλαμε και δεν είχε καμία παρατήρηση ή ένσταση συνολικά επί όσων ανέφερα.
Δυστυχώς όμως για τον Δήμαρχο οι πολίτες έχουν κρίση, θα δουν το σχετικό video και όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη θα το κάνουν, διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά πόσο ανεπαρκής είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αφορούν την Ερμιονίδα από τη Δημοτική Αρχή.
Προκαλούμε τον Δήμαρχο να διαβάσει τις προτάσεις μας λέξη προς λέξη και να ενημερώσει τους πολίτες σε τι διαφωνεί;
Θέλει άραγε, με τη λογική που ο ίδιος αντιλαμβάνεται τα πράγματα, να κλείσουν οι υφιστάμενες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία;
Κρανίδι 27 Αυγούστου 2024
Γιάννης Μαργέτας.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα