11 χρόνια λειτουργίας του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Επετειακή εκδήλωση για τα 11 χρόνια λειτουργίας του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ -25 Αυγούστου 2024.

 

Αν και για λόγους ανώτερους από τη θέλησή μου έπρεπε να ήμουν στην Αθήνα, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αγάπη και το ενδιαφέρον όλων μας για το Μουσείο που πάντα μας εμπνέει και μας συγκινεί. Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, που στεγάζεται στο κτίριο δωρεάς του αείμνηστου Μιχαήλ Παπαβασιλείου και είναι ένα σπάνιο και πρωτοποριακό για το είδος του Μουσείο στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τα 11 χρόνια λειτουργίας του. Αποτελεί ένα εμπνευσμένο έργο, μία από τις σημαντικότερες προσφορές στον πολιτισμό του Ερμιονικού Συνδέσμου. Ψυχή του Μουσείου η Μαρία Τράκη, καθώς και πολλοί σημαντικοί εθελοντές που διαρκώς το στηρίζουν ποικιλοτρόπως.

 

Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης έχει διασώσει και αναδείξει πλήθος παραδοσιακών παιχνιδιών της Ερμιόνης αλλά και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου και έχει ζωντανή παρουσία με διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο πολιτισμού και στο μέλλον κάνοντας πράξη τους οραματισμούς των ιδρυτών του.

 

Κρανίδι 26 Αυγούστου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα