Συμβούλιο Λογοδοσίας αύριο στην Επίδαυρο – Τί ρωτά η Δημιουργική Συνεργασία

Την Τρίτη 27-8-2024 και ώρα 19:30 διεξάγεται στο Μουσείο Ελιάς στο Λυγουριό το Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου Επιδαύρου.

Έχουν τεθεί τα εξής ερωτήματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημιουργικής Συνεργασίας.

• ΣΑΡΡΗΣ Ιωάννης-Επικεφαλής Δημιουργικής Συνεργασίας: Θα θέλαμε να μας κάνετε τον απολογισμό του Αγροτουρισμού.

• ΚΟΛΛΙΑΣ Ηρακλής-Δημοτικός Σύμβουλος: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου,τις προηγούμενες μέρες,υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Λιβάνιο,οικονομική ενίσχυση για τους Δήμους ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Το οποιο αφορά απλήρωτες υποχρεώσεις. Στον Δήμο Επιδάυρου γίνεται κατανομή 652.000 ευρώ. Να μας ενημερώσετε αναλυτικά που και σε ποιους θα γίνει η κατανομή του παραπάνω ποσού?

• ΚΟΛΛΙΑΣ Κώστας-Δημοτικός Σύμβουλος: Πριν 3 μήνες σας είχα ρωτήσει για το νερό κ είχα φέρει κ φωτογραφία που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Στον Άγιο Δημήτριο συνεχίζει το νερό να είναι θολό.ποτε θα καθαριστεί η δεξαμενή?Το τοπικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου έχει περάσει σε θέμα το φίλτρο νερού.ποιος ο λόγος που δεν προχωράει το θέμα αυτό?

• ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Αναστάσιος-Δημοτικός Σύμβουλος: Θα ήθελα να θέσω δύο ερωτήματα όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Επιδαύρου.

Εδώ και αρκετό καιρό το γήπεδο της Δήμαινας, όπου έχει κατασκευαστεί το 5×5 είναι σε άθλια κατάσταση καθώς έχει ξεραθεί το γκαζόν και δεν έχει κοπεί. Ακόμα και στο υπόλοιπο γήπεδο επικρατεί πλήρης εγκατάλειψη μη μπορώντας τα παιδιά του χωριού να ασκήσουν αθλητικές δραστηριότητες.

Το ερώτημα που θέτω είναι ότι η εγκατάλειψη είναι συνειδητή ή προκύπτει από ανικανότητα;

Επίσης στο γήπεδο της Αρχαίας Επιδαύρου , όπου αγωνίζεται η ομάδα του Ασκληπιού και γίνονται προπονήσεις για τα παιδικά-εφηβικά τμήματα ποδοσφαίρου,ο χλοοτάπητας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου, ώστε οι αθλητές να απολαμβάνουν τα μέγιστα οφέλη της σωστής σωματικής άσκησης.

• ΤΣΟΥΛΙΑΣ Γεώργιος-Δημοτικός Σύμβουλος: Το θέμα που θέτω προς συζήτηση αφορά ερώτημα για την εξέλιξη της δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στο Λυγουριό.

1)Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται;

2)Αν υπάρχουν οφειλές προς τον αντίστοιχο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) και αν ναι,ποιες είναι αυτές;

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα