Ψήφισμα για το νερό από τους κατοίκους στο Ράδου

Ψήφισμα για το νερό υπέγραψαν οι κάτοικοι στο Ράδο, (48 υπογραφές) σύμφωνα με την Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων. Η Απόφαση λήφθηκε στη συνεδρίασή της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων που πραγματοποιήθηκε στο Ράδο στις 25 Ιουλίου 2024, η οποία έλεγε «Ταυτόχρονη έκδοση ψηφίσματος και συγκέντρωση υπογραφών για τη νομική υποστήριξη του θέματος» και το ψήφισμα εκδόθηκε αφού μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την ουσιαστική ανυπαρξία νερού στον οικισμό από τον Ιούνιο του 2024.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και σε ό,τι αφορά την προσωρινή τροφοδότηση του οικισμού με νερό, εκτός του ότι δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι να τροφοδοτηθεί η δεξαμενή με νερό, γεγονός που έπρεπε να συμβαίνει αδιάλειπτα, το βυτίο που βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, είναι άδειο τουλάχιστον από την ημέρα που διεξήχθη το Κοινοτικό Συμβούλιο, δηλαδή από τις 25 Ιουλίου 2024.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

«Εμείς, οι κάτοικοι του Ράδου Δήμου Ερμιονίδας, υλοποιώντας απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων. που λήφθηκε στη συνεδρίαση, η οποία έγινε στον οικισμό μας στις 25 Ιουλίου 2024, εκδίδουμε το παρακάτω ψήφισμα:

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα κατά του Δήμου Ερμιονίδας και της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, γιατί στερούμαστε το νερό – κοινωνικό αγαθό- σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι, με τους καύσωνες που όλοι γνωρίζουμε.

Άνθρωποι υπερήλικες ταλαιπωρούνται χωρίς σταγόνα νερού και άλλοι, από τους λιγοστούς που έχουμε απομείνει, εγκαταλείπουν το χωριό μας.

Ζητήσαμε επανειλημμένα:

Ø Άμεση και συνεχόμενη τροφοδότηση της δεξαμενής με βυτίο του Δήμου.

Ø Άμεση καλλιέργεια της γεώτρησης ή εκβάθυνση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ø Επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά το δρόμο πρόσβασης στη δεξαμενή του Ράδου, ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση.

Ø Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική λύση δεν δόθηκε ούτε για την προσωρινή επάρκεια του νερού ούτε για την οριστική επίλυση του θέματος.

Καλούμε Δήμο και Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, για άλλη μια φορά, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση χωρίς άλλες αναβολές, για να μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας αξιοπρεπώς.

ΡμΚρανίδι 20 Αυγούστου 2024

Γάννης Μαργέτας

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα